21. Marts 2023 14:42
Jaunumi
Ministru kabinets pieņem lēmumu par atklāta konkursa izsludināšanu uz Finanšu izlūkošanas dienesta priekšnieka amatu

21. martā Ministru kabinets pieņēma rīkojumu "Par atklāta konkursa izsludināšanu uz Finanšu izlūkošanas dienesta priekšnieka amatu".

Finanšu izlūkošanas dienesta priekšnieku pēc Ministru kabineta ieteikuma uz pieciem gadiem amatā ieceļ Saeima.

Savukārt Finanšu izlūkošanas dienesta priekšnieka amata pretendentu atlasi un virzīšanu apstiprināšanai Saeimā veic komisija, kuru vada Valsts kancelejas direktors. Komisijas sastāvā ir Valsts kancelejas direktors, ģenerālprokurors vai viņa deleģēts pārstāvis, iekšlietu ministrs vai viņa deleģēts pārstāvis, finanšu ministrs vai viņa deleģēts pārstāvis, Satversmes aizsardzības biroja direktors un Valsts drošības dienesta priekšnieks, kā arī ar padomdevēja tiesībām piedalās ne vairāk kā trīs Finanšu sektora attīstības padomes deleģēti pārstāvji. Komisijas sekretariāta funkcijas nodrošinās Valsts kanceleja.

Pretendentu atlase norisināsies trīs kārtās. Pirmajā kārtā komisija izvērtēs pretendentu atbilstību noteiktajām prasībām. Konkursa otrajā kārtā pretendenti konkursa komisijai skaidros savu motivāciju ieņemt šo amatu, atbildēs uz komisijas uzdotajiem jautājumiem un izklāstīs savu redzējumu par Finanšu izlūkošanas dienesta darbības prioritātēm un attīstību. Savukārt konkursa trešajā kārtā tika pārbaudītas pretendentu vadības kompetences: pārmaiņu vadīšana, lēmumu pieņemšana, stratēģiskais redzējums, komandas vadīšana, rezultātu sasniegšana. Vadības kompetenču novērtēšanu veiks divi Valsts kancelejas piesaistīti neatkarīgi personāla atlases eksperti.

Komisija apstiprināšanai Saeimā virzīs pretendentu, kurš ieguvis visaugstāko kompetenču novērtējumu. Pretendentam pirms Saeimas balsojuma par iecelšanu amatā būs jāsaņem apstiprinājums no Ministru kabineta.

Valsts kanceleja nodrošinās konkursa sludinājuma publicēšanu oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", Nodarbinātības valsts aģentūras CV un vakanču portālā (www.cvvp.nva.gov.lv), Ministru kabineta tīmekļvietnē (www.mk.gov.lv) un sociālajos tīklos, nosakot pieteikumu iesniegšanai 30 dienu ilgu termiņu.

Par Finanšu izlūkošanas dienesta priekšnieku var būt persona, kas ir uzkrājusi amatam atbilstošu darba pieredzi un pieredzi vadošā amatā. Tāpat pretendentam ir jābūt ne mazāk kā triju gadu pieredzei organizācijas vadītāja vai citā vadošā amatā (t. sk., atsevišķu vadīšanas pienākumu veikšana), kā arī izpratnei par noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma finansēšanas novēršanas jomu. Vienlaikus precizēts, ka viena no divām svešvalodām, kas pretendentam ir jāpārvalda, ir angļu valoda, jo šīs valodas prasmes ir būtiskas amata pienākumu veikšanā.

Finanšu izlūkošanas dienests ir neatkarīga, Ministru kabineta pārraudzībā esoša vadošā iestāde noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas novēršanā, un tās mērķis ir novērst iespēju izmantot Latvijas Republikas finanšu sistēmu noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijai un terorisma un proliferācijas finansēšanai.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties