13. Aprīlis 2023 14:31
Jaunumi
Tiesnesi Irīnu Jansoni pārceļ Augstākās tiesas senatores amatā

Ceturtdien, 13. aprīlī, Tieslietu padome rakstveida procesā nolēma pārcelt Rīgas apgabaltiesas tiesnesi Irīnu Jansoni Augstākās tiesas Krimināllietu departamenta senatores amatā.

Irīna Jansone savu karjeru sākusi kā prokurore, bet kopš 1996. gada viņa ir tiesnese – 10 gadus pirmās instances tiesā, kopš 2006. gada Rīgas apgabaltiesā. 2021. gadā iecelta par apgabaltiesas priekšsēdētāja vietnieci, Krimināllietu tiesas kolēģijas priekšsēdētāju. Savukārt no 2022. gada 1. februāra ar Tieslietu padomes lēmumu tiesnesei tika uzdots aizstāt Augstākās tiesas tiesnesi.

Papildu informācija

Tieslietu padome pēc Augstākās tiesas priekšsēdētāja priekšlikuma, pamatojoties uz pozitīvu attiecīgā Senāta departamenta senatoru kopsapulces atzinumu, lemj par tiesneša pārcelšanu Augstākās tiesas tiesneša amatā.

Augstākās tiesas tiesnesi vakances vai pagaidu prombūtnes gadījumā var uz laiku – ne ilgāku par 2 gadiem – uzdot aizstāt apgabaltiesas tiesnesim (pēc Augstākās tiesas priekšsēdētāja priekšlikuma, pamatojoties uz Augstākās tiesas attiecīgā departamenta tiesnešu kopsapulces pozitīvu atzinumu).

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties