18. Maijs 2023 16:19
Jaunumi
Piektdien, 19. maijā, notiks Latvijas tiesnešu konference
Augstākā tiesa

Piektdien, 19. maijā, notiks Latvijas tiesnešu konference, kurā diskutēs par tiesu instanču mijiedarbību un to efektivitāti. Aktīvu līdzdalību konferences programmā ņems Augstākās tiesas senatori un darbinieki. Ar ievadziņojumu uzstāsies Tieslietu padomes un Augstākās tiesas priekšsēdētājs Aigars Strupišs.

Konferences otrās daļas diskusiju vadīs Augstākās tiesas Judikatūras un zinātniski analītiskās nodaļas vadītāja Anita Zikmane. Diskusijas daļā par tiesu instanču mijiedarbību tiesvedības procesā līdz ar citiem tiesnešiem, advokātu pārstāvi un ģenerālprokuroru piedalīsies Administratīvo lietu departamenta senatore Indra Meldere.

Savukārt par tiesu instanču mijiedarbību tiesnešu profesionālajā izaugsmē diskutēs Administratīvo lietu departamenta senators Ermīns Darapoļskis, Krimināllietu departamenta senatore un Rajona (pilsētas) tiesas un apgabaltiesas tiesneša amata kandidātu atlases komisijas locekle Sandra Kaija, Goda tiesnese, bijusī senatore Edīte Vernuša, kā arī Zemgales rajona tiesas tiesnese Inga Zālīte un Latgales apgabaltiesas tiesnesis Andris Zutis.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties