19. Maijs 2023 11:33
Jaunumi
Rīgas tiesas apgabala prokuratūru turpinās vadīt Armīns Meisters

2023. gada 18. maijā Rīgas tiesas apgabala prokuratūras virsprokurora amatā uz otro amata termiņu iecelts Armīns Meisters.

Armīna Meistera darba stāžs prokuratūrā ir vairāk nekā 22 gadi. No 2000. gada viņš strādājis dažādās prokuratūras struktūrvienībās, tostarp bijis Rīgas pilsētas Centra rajona prokuratūras virsprokurors un Finanšu un ekonomisko noziegumu izmeklēšanas prokuratūras virsprokurors. Savukārt no 2018. gada 19. maija A. Meisters ir Rīgas tiesas apgabala prokuratūras virsprokurors.

2013. gadā virsprokurors A. Meisters saņēmis Latvijas Republikas prokuratūras Pateicības rakstu, 2021. gadā – Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Pateicību –, savukārt 2022. gadā  – III pakāpes Kriminālpolicijas Goda zīmi.

Prokuroru atestācijas komisijā A. Meistera ilggadējo profesionālo pieredzi un līdzšinējo darbu augsti novērtēja Ģenerālprokuratūras Darbības kontroles un starptautiskās sadarbības departamenta  virsprokurors Aivars Ostapko. “A. Meisteram piemīt izcilas līdera prasmes, viņš kvalitatīvi organizē un vada struktūrvienībai doto uzdevumu izpildi, ir atbildīgs un prasīgs,” norādīja A. Ostapko.

Virsprokurors A. Meisters komisijas sēdē sniedza detalizētu redzējumu par izvirzītajām prioritātēm un plānoto pasākumu kopumu, kas vērsts gan uz sadarbības, darba efektivitātes stiprināšanu Rīgas tiesas apgabala prokuratūrā un šajā apgabalā ietilpstošajās rajona līmeņa prokuratūrās, gan arī uz prokuratūras kopējo stratēģisko mērķu sasniegšanu.

Saskaņā ar Prokuratūras likumu par tiesas apgabala prokuratūras virsprokuroru var iecelt personu, kurai ir ne mazāk kā 10 gadus ilgs darba stāžs prokurora amatā vai ne mazāk kā piecus gadus ilgs darba stāžs Augstākās tiesas tiesneša amatā.

Virsprokuroru amatā ieceļ ģenerālprokurors uz pieciem gadiem, ievērojot atestācijas komisijas atzinumu. Persona var būt par virsprokuroru vienā un tajā pašā prokuratūras struktūrvienībā ne vairāk kā divus termiņus pēc kārtas.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties