19. Maijs 2023 11:35
Jaunumi
KNAB apgūst Polijas pieredzi datu analītikas jomā

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) pārstāvji apmeklēja Polijas Pretkorupcijas dienestu (CBA), lai apmainītos datu analītikas jomas pieredzē. Vizīte aizvadīta Eiropas Ekonomikas zonas (EEZ) finanšu instrumenta 2014.-2021. gada perioda programmas “Starptautiskā policijas sadarbība un noziedzības apkarošana” projekta “Atbalsts trauksmes celšanas sistēmas izveidei Latvijā” ietvaros.

Vizītes mērķis bija iegūt izpratni par CBA izmantotajām metodēm, rīkiem un praksi lielo datu analīzē, kā arī taktiskajā analīzē. Vizītes laikā KNAB pārstāvji iepazīstināja ar Latvijas pretkorupcijas iestādes datu analītikas struktūrvienību funkciju sadali un plānoto korupcijas risku monitoringa rīka izveidi. CBA pārstāvji iepazīstināja ar praksē izmantoto metodoloģiju lielo datu apstrādē, kā arī korupcijas risku analīzes programmatūrām.

Pieredzes apmaiņas vizīte aizvadīta 17. un 18. maijā. Tā īstenota projekta “Atbalsts trauksmes celšanas sistēmas izveidei Latvijā” ietvaros, kur KNAB saņem dotācijas no Islandes, Lihtenšteinas un Norvēģijas Eiropas Ekonomikas zonas grantiem. Projekta mērķis ir veicināt sabiedrības iesaisti, ziņojot par korupciju un citiem latentiem noziegumiem, vienlaikus sniedzot iedzīvotājiem drošu un ērtu ziņošanas kanālu, kā arī pilnveidojot KNAB kompetenci koruptīvu noziegumu atklāšanā un izmeklēšanā.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties