20. Maijs 2023 13:54
Jaunumi
Apgabaltiesai no jauna jāvērtē Cityparks Latvia un PTAC strīds daļā par noteikto soda naudu

Senāta Administratīvo lietu departaments 20. maijā, izvērtējot SIA „Cityparks Latvija” kasācijas sūdzību, atcēla Administratīvās apgabaltiesas spriedumu daļā par Patērētāju tiesību aizsardzības centra pieteicējai noteikto soda naudu. Senāts nodeva lietu šajā daļā jaunai izskatīšanai Administratīvajā apgabaltiesā. Pārējā daļā, proti, daļā, ar kuru noraidīts prasījums atcelt Patērētāju tiesību aizsardzības centra (PTAC) lēmumu par pieteicējas pieļautu negodīgu komercpraksi un pieteicējas pienākumu pārtraukt šādu praksi, spriedums atstāts negrozīts.

Senāts atzina par pareizu Administratīvās apgabaltiesas secinājumu, ka PTAC pamatoti konstatēja pieteicējas pieļautu negodīgu komercpraksi un līdz ar to – pamatoti uzdeva pārtraukt šādu negodīgu komercpraksi. Tomēr vienlaikus Senāts norāda, ka tiesas spriedumā nepamatoti atzīts, ka ir pierādīts tas, ka pieteicējas pieļauts negodīgas komercprakses aizlieguma pārkāpums atsevišķās tā izpausēs ir konstatējams kā vairāku, sistemātisku gadījumu kopums, nevis kā izolēti gadījumi. Tas ir būtisks apstāklis, kas ir ņemams vērā, vērtējot komersantam noteiktās soda naudas samērīgumu. Konkrētajā gadījumā tiesas spriedumā pieteicējai piemērotās soda naudas samērīgums šādā veidā nebija vērtēts.

Izskatāmajā lietā ar PTAC 2018. gada 28. decembra lēmumu Nr. 21-pk SIA „Cityparks Latvija” noteikts pienākums pārtraukt īstenot negodīgu – profesionālajai rūpībai neatbilstošu un agresīvu – komercpraksi, piedāvājot netaisnīgus autostāvvietu lietošanas noteikumus par līgumsodu, nenodrošinot pienācīgu patērētāju sūdzību izskatīšanu un nenodrošinot patērētājiem pietiekamu laiku iepazīties ar autostāvvietu lietošanas noteikumiem un izpildīt stāvvietu lietošanai nepieciešamās darbības. Uzņēmumam uzlikta soda nauda 50 000 euro.

Lietai ir slēgtas lietas statuss atsevišķu ar komercnoslēpumu saistītu aspektu dēļ.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties