26. Maijs 2023 13:40
Jaunumi
Konferencē diskutēts par korekcijas dienestu personāla izaicinājumiem tagad un nākotnē
Tieslietu ministrija

Šodien, 26. maijā, Rīgā noslēdzas divu dienu starptautiska konference korekcijas dienestu speciālistiem “Nākotnes kompetences nākotnes cietumiem”.

Konferences ietvaros gan Latvijas, gan ārvalstu korekcijas dienestu speciālisti dalījās pieredzē par korekcijas dienestu personāla izaugsmes jautājumiem.

Latvijā šobrīd norit darbi pie divu būtisku būvniecības objektu īstenošanas – jaunā Liepājas cietuma, kā ar Mācību centra korekcijas ēkas būvniecības. Jauna infrastruktūra vienlaikus nozīmē arī nepieciešamību iestāžu personālam pielāgoties, pieņemt jauno un elastīgi reaģēt uz notiekošo, līdz ar to svarīgi turpināt pilnveidot savas kompetences, lai korekcijas dienestu esošie un bijušie klienti, kā arī sabiedrība kopumā spētu turpmāk mijiedarboties.

Konferencē ārvalstu pārstāvji dalījās pieredzē par to, cik būtiski sodu izpildes ikdienas darbā gan ar kolēģiem, gan likumpārkāpējiem ir izmantot sociālās un savstarpējās saziņas prasmes. Tāpat konferencē tika gūts apstiprinājums, ka korekcijas dienestu personālam arvien vairāk savā ikdienā būs jāizmanto digitālās un citas tehnoloģijas, kas ļaus personāla resursus vairāk novirzīt kvalificētai notiesāto resocializācijas nodrošināšanai, saglabājot cilvēciskos kontaktus.

Konferencē diskutētie jautājumiem liecina par Latvijas korekcijas dienestu sistēmas briedumu un personāla gatavību strādāt, attīstīties un pielāgoties jauniem, neviennozīmīgiem risinājumiem resocializācijas procesā tagad un nākotnē.

Konference organizēta Norvēģijas grantu programmas "Korekcijas dienesti" ietvaros. Tajā piedalījās pārstāvji no Norvēģijas, Igaunijas, Lietuvas, Somijas, Rumānijas un Latvijas.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties