5. Jūnijs 2023 15:09
Jaunumi
Tieslietu ministrija sarunu festivālā "Lampa" organizē diskusiju "Dzīve kā laimes rats: Sodīt, pāraudzināt vai…mīlēt?"

10. jūnijā, no plkst. 15.00 līdz 16.30, Cēsu pils parkā, sarunu festivāla "Lampa" Temīdas teltī Nr. 35 Tieslietu ministrija organizē diskusiju "Dzīve kā laimes rats: Sodīt, pāraudzināt vai…mīlēt?". 

Ikviens aicināts iesaistīties diskusijā par situācijām, kad nejaušību un sakritību dēļ jaunieši nonāk vai nu nosacīti laimes lutekļu, vai nelaimīgo dzīves grūtdieņu lomā. Ko darīt, kā atbalstīt jauniešus, kuri ne vienu vien reizi nonāk tiesībsargājošo iestāžu redzeslokā? Sodīt, pāraudzināt vai…mīlēt?.

Diskusiju moderēs Inese Lībiņa-Egnere – tieslietu ministre.

Diskusijā piedalīsies:

  • Edijs Klaišis – OPEN radošo centru dibinātājs un vadītājs. Jauniešu draugs un uzticības persona.
  • Anda Smiltēna – Tieslietu ministrijas valsts sekretāra vietniece tiesību politikas jautājumos.
  • Rita Purmale-Jirgensone – Dobeles novada sociālā dienesta Nepilngadīgo lietu speciāliste, pašvaldības Nepilngadīgo lietu komisijas locekle, valsts nodrošinātās juridiskās palīdzības sniedzēja.
  • Andis Rinkevics – Valsts policijas Prevencijas vadības nodaļas priekšnieks.

Diskusija ar šova elementiem sasaistīta ar laimes ratu. Dzīves laimes rats nejaušību un sakritību dēļ var aizvirzīt jaunos cilvēkus dažādos ceļos, kas ļauj nonākt vai nu nosacīti laimes lutekļu, vai nelaimīgo dzīves grūtdieņu lomā.

Par tēmām, par ko diskutēs tieslietu ministre, politikas virzītāji, jomas eksperti, sabiedrības pārstāvji, nevalstiskās organizācijas u.c., varēs izteikties arī klātesošie, savu nostāju paužot ar interaktīvo tehnoloģiju palīdzību. Piemēram, vai konkrētajā pieredzē bērns vai jaunietis būtu jāsoda, jāpāraudzina vai vienkārši jārada apstākļi iejūtīgākai, saprotošākai, mīlestības un laipnības pilnai videi? 

Diskusija tiks translēta tiešraidē. Diskusijas programma pieejama šeit. Vairāk informācijas par sarunu festivālu "Lampa" atrodama šeit.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties