7. Jūnijs 2023 15:40
Jaunumi
Stājas spēkā spriedums par darba līguma izbeigšanu ar domes darbinieku, kas zaudējis darba devēja uzticību

Stājies spēkā Rīgas apgabaltiesas spriedums, ar kuru apmierināta Rīgas Valstspilsētas pašvaldības prasība pret bijušo Rīgas domes Mājokļu un vides departamenta direktoru Anatoliju Aļeksejenko par darba līguma izbeigšanu starp pusēm tiesas ceļā sakarā ar darbinieka pieļauto būtisko pārkāpumu – ilgstošu atrašanos interešu konflikta situācijā un tā apzinātu nerisināšanu, kas radīja  darba devēja uzticības zudumu.

Senāta Civillietu departaments 7. jūnijā atteica ierosināt kasācijas tiesvedību šajā lietā.

Darbinieks kasācijas sūdzībā apšaubīja apgabaltiesas secinājumus par būtisko viņa pārkāpumu, kas bija pamatā uzticības zudumam, respektīvi, ka uzticība zaudēta tiktāl, ka pastāv atlaišanas pamats. Darbinieka ieskatā uzticības zaudēšanai nebija objektīva iemesla.

Senāta atteikums kasācijas tiesvedības ierosināšanai pamatots ar to, ka kasācijas sūdzības apsvērumi pēc būtības ir vērsti uz pierādījumu un lietas apstākļu izvērtēšanu no jauna, kas neietilpst kasācijas instances tiesas kompetencē.

Apgabaltiesa spriedumā pierādījumu un faktisko apstākļu vērtēšanas ceļā bija nodibinājusi, ka darbinieks ir nepamatoti rīkojies pats savās interesēs un viņa kā iestādes vadītāja rīcība ilgstoši ir bijusi pretēja likuma „Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā” 11. panta pirmās daļas un 22. panta, kā arī Rīgas pašvaldības Ētikas kodeksa 4.6.2.apakšpunkta, 5. un 6. punkta prasībām.

Senāta lēmums: Lieta Nr. SKC-551/2023 (C30379421)

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties