16. Augusts 2023 14:20
Jaunumi
Valsts prezidents sveic Valsts kontroli simtgadē

16. augustā Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs apsveica Valsts kontroli simtgadē, uzsverot Valsts kontroles vērtējumu īpašo lomu taisnīgas valsts veidošanā.

Valsts kontroles 100. gadadienai veltītās konferences atklāšanā Valsts prezidents videouzrunā atzīmēja, ka neatkarīgas augstākās revīzijas institūcijas izveidošana liecina par Latvijas kā atbildīgas valsts apņemšanos uzraudzīt savu resursu pārvaldības tiesiskumu un lietderību, lai resursi sniegtu labumu visai Latvijas sabiedrībai un sekmētu valsts attīstību.

"Es augsti novērtēju Valsts kontroles mērķi nodrošināt lietderīgu, godprātīgu un tiesisku publiskā sektora darbību sabiedrības interesēs. Izmantojot izdevību, pateicos ikvienam Valsts kontroles darbiniekam par krietnu un dedzīgu dalību šī mērķa sasniegšanā", uzsvēra Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.

Valsts prezidents pauda pārliecību, ka Valsts kontroles izvirzītās vērtības - atbildīgums, sadarbība un attīstība - ir virziena rādītājs Valsts kontroles ikdienas darbā. Šajā profesionālajā ceļā būtiski raudzīties, lai process nekļūtu par pašmērķi, lai formālisma vietā veidojas un nostiprinās uz tiesisku un taisnīgu rezultātu orientēta darba kultūra.

Videouzrunā Valsts prezidents atsaucās uz Valsts kontroles uzdevumu sniegt objektīvu, pamatotu, taisnīgu vērtējumu par valsts resursu izlietojumu. Valsts kontrolei Satversmē piešķirtā loma šo uzdevumu padara īpaši atbildīgu un Valsts kontroles vērtējumu - par ietekmīgu instrumentu, kam ir svarīga loma taisnīgas valsts veidošanā. Turklāt Valsts kontroles vieta Latvijas valsts institūciju sistēmā ļauj tai pārredzēt visplašāko valstisko kontekstu un raudzīties, lai vērtējumā neiezogas pārlieku formāla pieeja, kas neņem vērā Latvijas valsts ilgtermiņa prioritātes, norādīja Valsts prezidents.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties