17. Augusts 2023 10:36
Jaunumi
Iecelts īpašais pārstāvis starptautisko tiesību un valstu atbildības jautājumos

Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs ir iecēlis līdzšinējo Valsts prezidentu Egilu Levitu par Latvijas Republikas īpašo pārstāvi starptautisko tiesību un valstu atbildības jautājumos.

Kā izriet no Valsts prezidenta kancelejas sniegtās informācijas, kopš kara pirmajām dienām Latvija ir stingri iestājusies par nepieciešamību panākt visaptverošu Krievijas atbildību par starptautisko tiesību pārkāpumiem un vissmagākajiem starptautiska mēroga noziegumiem, kas pastrādāti pret Ukrainu un Ukrainā. Tādēļ Latvija nelokāmi atbalsta valstu atbildības mehānisma stiprināšanu un attīstību starptautiskajās tiesībās, it sevišķi ad hoc starptautiska tribunāla izveidošanu agresijas nozieguma pret Ukrainu iztiesāšanai, kas aizpildītu robu Starptautiskās Krimināltiesas jurisdikcijā.

Latvijai jābūt cieši iesaistītai starptautisko tiesību attīstības procesā, lai palīdzētu stiprināt noteikumos balstītu starptautisko kārtību un atjaunot starptautisko taisnīgumu. Īpašā pārstāvja uzdevums ir saziņā ar Valsts prezidentu stiprināt Latvijas pārstāvību un klātbūtni dažādajos formātos, tajā skaitā neformālos, kuros tiek apspriesta un vērtēta starptautisko tiesību attīstība iepriekš minētajos jautājumos. E. Levits savus uzdevumus veiks bez atlīdzības.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties