18. Augusts 2023 09:09
Jaunumi
Par Valsts prezidenta sasaukto Nacionālās drošības padomes sēdi

17. augustā Valsts prezidenta Edgara Rinkēviča vadībā Rīgas pilī notika Nacionālās drošības padomes (NDP) sēde.

Nacionālās drošības padome izvērtēja ģenerālprokurora, Augstākās tiesas priekšsēdētāja, Valsts robežsardzes un Valsts policijas priekšnieku ziņojumus par sodu politiku un nepieciešamo rīcību, lai sodu politika noziegumos pret valsts drošību, personu drošību, naida un nelikumīgu robežu šķērsošanas noziegumos samērīgi sasniegtu visus soda mērķus. NDP atzīmē, ka sodu politikai hibrīdkara apstākļos ir jābūt stingrai un tādai, kas attur no atkārtotas noziegumu izdarīšanas un parāda valsts gatavību reaģēt uz apdraudējumu.

Sēdes dalībnieki uzklausīja atbildīgo dienestu ziņojumus par aktuālo situāciju uz austrumu robežas. NDP vienojās par nepieciešamību robežapsardzības pasākumus, tostarp jautājumu par robežas slēgšanu, cieši koordinēt ar Poliju un pārējām Baltijas valstīm.

Nacionālā drošības padome šajā sēdē arī uzklausīja Iekšlietu un Aizsardzības ministriju ziņojumus par gatavību reaģēt uz provokācijām, kā arī par sadarbību ar sabiedrotajiem un pieņēma zināšanai informāciju par Nacionālo bruņoto spēku rīkotajām mācībām un papildu karavīru izvietošanu pierobežā.

NDP izsaka pateicību Valsts robežsardzes, Nacionālo bruņoto spēku un Valsts policijas personālam par dienestu, nodrošinot robežapsardzību.

Valsts prezidents plāno sasaukt nākamo regulāro Nacionālās drošības padomes sēdi septembrī, lai runātu par plānoto rīcību robežu aizsardzības infrastruktūras steidzamai nodrošināšanai.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties