11. Septembris 2023 14:56
Jaunumi
Valsts prezidents: Zaudējumu reģistra izveide ir mūsu solidaritātes un atbalsta apliecinājums Ukrainai
Ilmārs Znotiņš, VPK

11. septembrī Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs tikās ar Eiropas Savienības komisāru tiesiskuma jautājumos Didjē Reindersu (Didier Reyenders), lai pārrunātu Krievijas atbildību par pastrādātajiem noziegumiem pret Ukrainu, kā arī Latvijas prezidentūras Eiropas Padomē prioritātes. Tikšanās notika Eiropas Padomes tieslietu ministru neformālās konferences Rīgā ietvaros.

Valsts prezidents E. Rinkēvičs uzsvēra, ka Latvija kā Eiropas Padomes prezidentūra sevišķi koncentrējas uz atbalstu Ukrainai un Krievijas saukšanu pie atbildības par pastrādātajiem noziegumiem. “Ļoti svarīgi ir uzsākt zaudējumu reģistra darbību, lai dokumentētu milzīgo kaitējumu, kas radies Krievijas agresijas pret Ukrainu rezultātā. Šāds reģistrs ir nozīmīgs solis starptautiska kompensāciju mehānisma izveidē. Vienlaikus esošajā ģeopolitiskajā situācijā ir būtiski stiprināt demokrātiju un tiesiskumu,” pauda E. Rinkēvičs.

Valsts prezidents piedalījās arī Eiropas Padomes tieslietu ministru neformālajā konferencē Rīgā. Uzrunā E. Rinkēvičs izteica atzinību Eiropas Padomei par īpaša Ukrainai nodarīto zaudējumu reģistra darbības uzsākšanu un aicināja valstis, kas vēl nav to izdarījušas, pievienoties reģistram, tādējādi apliecinot solidaritāti un atbalstu Ukrainai.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties