22. Septembris 2023 10:06
Jaunumi
Saeimā spriedīs par ētikas pārkāpumiem un to novēršanu bāriņtiesās

Lai bāriņtiesu darbinieku ētikas pārkāpumu izskatīšanai rastu vienotu risinājumu, pirmdien, 25. septembrī, Saeimā notiks diskusija “Par ētikas pārkāpumiem un to novēršanu Latvijas bāriņtiesās”. Diskusiju organizē Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija sadarbībā ar Tiesībsarga biroju.

Diskusiju atklās Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas sekretāre Leila Rasima. Diskusijā piedalīsies šīs jomas profesionāļi, kuri spriedīs par bāriņtiesu ētikas pamatprasībām, darbinieku ētikas pārkāpumiem, to izskatīšanu, šī brīža situāciju un izaicinājumiem.

Plānots, ka diskusijā piedalīsies Latvijas Universitātes Juridiskās fakultātes profesore Sanita Osipova, Tiesībsarga biroja Bērnu tiesību nodaļas vadītāja Laila Grāvere, zvērināta advokāte Jeļena Averinska, kā arī Latvijas Bāriņtiesu darbinieku asociācijas valdes priekšsēdētāja un Jelgavas novada bāriņtiesas priekšsēdētāja Solveiga Alksne. Diskusiju vadīs Ieva Brante.

Diskusija pirmdien, 25. septembrī, notiks Saeimas Baltiešu zālē, Jēkaba ielā 6/8, pulksten 13.00. Ikviens tai varēs sekot līdzi tiešraidē Saeimas tīmekļvietnē www.saeima.lv, kā arī parlamenta Facebook kontā.

Diskusijas programma.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties