17. Novembris 2023 12:59
Jaunumi
Tieslietu padome ieceļ divus jaunus tiesu priekšsēdētājus

Piektdien, 17. novembrī, Tieslietu padome tiesnesi Ievu Čudinu iecēla par Rīgas rajona tiesas priekšsēdētāju un tiesnesi Līgu Ašitoku par Vidzemes rajona tiesas priekšsēdētāju. Abas tiesu priekšsēdētājas ieceltas amatā uz pieciem gadiem.

I. Čudina tiesneša amata pienākumus pilda jau 13 gadus - no 2010. gada ir Rīgas rajona tiesas tiesnese. 2022. gada 30. septembrī tiesnese iecelta arī Rīgas rajona tiesas priekšsēdētāja vietnieces amatā.

Vidzemes rajona tiesas priekšsēdētāja L.Ašitoka tiesneša amata pienākumus pilda kopš 2020. gada Vidzemes rajona tiesā. No 2021. gada ir Tieslietu padomes locekle.

Atbilstoši esošajai kārtībai Tieslietu padome pēc Rajona (pilsētas) tiesas un apgabaltiesas priekšsēdētāja, priekšsēdētāja vietnieka un tiesu nama priekšsēdētāja amata kandidātu izvērtēšanas komisijas atzinuma saņemšanas, lemj par kandidāta iecelšanu amatā.

Rajona (pilsētas) tiesas un apgabaltiesas priekšsēdētāja, priekšsēdētāja vietnieka un tiesu nama priekšsēdētāja amata kandidātu izvērtēšanas komisija sniedza atzinumu par abu tiesnešu piemērotību amatam.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties