4. Decembris 2023 14:59
Jaunumi
Apkopotas Senāta atziņas par jautājumiem, kas skar operatīvās darbības jomu

Senāta Krimināllietu departaments apkopojis sistematizētas Senāta atziņas par jautājumiem, kas skar operatīvās darbības jomu.

Apkopojumā ietverti 58 Senāta Krimināllietu departamenta lēmumi lietās, kas izskatītas laikā no 2013.gada sākuma līdz 2023.gada maijam un kuros Senāts ir izteicis būtiskas atziņas saistībā ar operatīvās darbības jomu.

Senāta atziņas sakārtotas šādās jautājumu grupās: operatīvās darbības pasākumi, operatīvais eksperiments, provokācija (uzkūdīšana) izdarīt noziedzīgu nodarījumu, sevišķajā veidā veicamie operatīvās darbības pasākumi, sarunu ieraksti, operatīvās darbības pasākumos iegūto ziņu par faktiem izmantošana pierādīšanā, uzziņa par operatīvās darbības pasākumu veikšanas akceptēšanu un iepazīšanās ar operatīvās darbības materiāliem.

Vairumam Senāta lēmumu, kas izmantoti apkopojumā, ir pievienotas hipersaites uz konkrēto dokumentu Augstākās tiesas Judikatūras nolēmumu katalogā vai tiesu portālā manas.tiesas.lv. Senāta lēmumi, kuriem nav pievienotas hipersaites, nav pieejami anonimizētā veidā.

Saskaņā ar Operatīvās darbības likuma 1.pantu operatīvā darbība ir šajā likumā noteiktajā kārtībā un ar likumu īpaši pilnvarotu valsts institūciju amatpersonu atklātas un slepenas tiesiskas darbības, kuru mērķis ir aizsargāt personu dzīvību un veselību, tiesības un brīvības, godu, cieņu un īpašumu; nodrošināt Satversmi, valsts iekārtu, valstisko neatkarību un teritoriālo neaizskaramību, valsts aizsardzības, ekonomisko, zinātnisko un tehnisko potenciālu un valsts noslēpumus pret ārējiem un iekšējiem apdraudējumiem.

 

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties