6. Decembris 2023 12:23
Jaunumi
Kārlis Piģēns pārstāvēs Latvijas intereses starptautiskās konkurences politikas veidošanā

Šodien, 6. decembri,  ar vienbalsīgu Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas (OECD) Konkurences komitejas balsojumu Konkurences padomes loceklis Kārlis Piģēns tika ievēlēts OECD Konkurences komitejas Birojā. K. Piģēna darbs Birojā, lai piedalītos OECD konkurences politikas programmas un darba kārtības veidošanā, sāksies 2024. gadā.  

K. Piģēns: “Ievēlēšana Birojā apliecina visas Konkurences padomes paveiktā darba atzinīgo novērtējumu starptautiskā līmenī pasaules ekonomiski attīstītāko valstu vidū. Pienākumi Birojā sniegs iespēju Konkurences padomei nākošo gadu būt pamanāmākai OECD diskusiju platformās, kā arī stiprinās Latvijas un visa reģiona perspektīvas pasaules konkurences tiesību attīstībā.”

Vienlaikus Birojā tika ievēlēti arī pārstāvji no Japānas, Kanādas, Lielbritānijas, Austrālijas, Francijas, Brazīlijas, Portugāles, Eiropas Savienības konkurences tiesību institūcijas, Spānijas, Dienvidkorejas, Meksikas, Zviedrijas, Grieķijas, Kolumbijas, Vācijas, Norvēģijas un Lietuvas.

Iepriekšējo reizi Latvijas Konkurences padome tika pārstāvēta OECD Konkurences komitejas Birojā 2018. gadā, kad organizācijā tika ievēlēta iepriekšējā Konkurences padomes vadītāja Skaidrīte Ābrama, tādējādi kļūstot par pirmo Austrumeiropas pārstāvi Birojā.

Uzziņai

Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācija jeb OECD (angliski - Organisation for Economic Co-operation and Development) ir 1961. gadā dibināta starpvaldību organizācija, kas apvieno 38 attīstītākās pasaules valstis. Tās galvenā mītne atrodas Francijā, Parīzē. 2016. gada 1. jūlijā Latvija kļuva par OECD 35. dalībvalsti.

OECD ir unikāls forums un globāli atzīts ekspertīzes centrs, kas dalībvalstīm dod iespēju efektīvi risināt tām interesējošos jautājumus dažādās nozarēs. Organizācijas misija ir veidot un popularizēt reformas, kas uzlabo iedzīvotāju dzīves līmeni un sociālekonomiskos apstākļus, kā arī ekonomikas konkurētspēju. Lai šo mērķi sasniegtu, OECD kopā ar valstu valdībām, politikas veidotājiem izstrādā starptautiskas vadlīnijas un standartus ar mērķi veicināt ilgtspējīgu attīstību, un rast atbildes uz aktuāliem globāliem izaicinājumiem. OECD darbs tiek veidots tematiskajās komitejās, t.sk. konkurences tiesībām veltītajā Konkurences komitejā.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties