1. Janvāris 2024 10:00
Jaunumi
#Spēkāno2024: 1. janvārī stājas spēkā 186 tiesību akti

Šodien, 2024. gada 1. janvārī, stājas spēkā 186 tiesību akti, no tiem — 39 likumi, tostarp jauns likums — "Par valsts budžetu 2024. gadam un budžeta ietvaru 2024., 2025. un 2026. gadam", un 70 Ministru kabineta (MK) noteikumi, kas iepriekš publicēti oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis" (vestnesis.lv). Savukārt spēku zaudē 152 tiesību akti, viens no tiem — Covid-19 infekcijas izplatības pārvaldības likums.

Pārliecinoši lielākā daļa no tiesību aktiem, kas šodien stājas spēkā, ir grozījumi, proti, grozījumi 38 likumos un 55 MK noteikumos. No jaunajiem tiesību aktiem stājas spēkā viens jauns likums un 15 jauni MK noteikumi.

Piektdien, 29. decembrī, iznāca pēdējais kārtējais oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" šā gada laidiens, savukārt Vecgada vakarā, 31. decembrī, iznāca gada pēdējais papildu laidiens ar pašvaldību saistošajiem noteikumiem, noslēdzot aizvadītā gada oficiālo publikāciju izziņošanu. Līdz ar to zināms arī to tiesību aktu saraksts, kas šodien, Jaungada dienā, stājas spēkā. Tādu ir 186 (salīdzinājumam, pērn 1. janvārī stājās spēkā 200 tiesību akti). Tāpat kā iepriekšējos gadus, arī šogad Jaungada dienā iedzīvotāji visus tiesību aktus vietnē likumi.lv var lietot jau to aktuālajā redakcijā.   

Oficiālās publikācijas 2023. gadā

Kopumā 2023. gadā iznāca 251 "Latvijas Vēstneša" kārtējais laidiens un 61 papildlaidiens ar tiesību aktiem, oficiālo informāciju un paziņojumiem.

Pērn oficiālajā izdevumā publicēti:

  • 6655 tiesību akti un oficiālā informācija, t. sk. 241 likums un 822 MK noteikumi, kā arī 1149 pašvaldību saistošie noteikumi;
  • 35 396 oficiālie paziņojumi (izsoles, mantojuma ziņas, amatu konkursi, vēstis par laulāto mantiskajām attiecībām u.c.).

Tiesību aktu izmaiņas no 1. janvāra

Sociālajos medijos (X, Facebook un Instagram) LV portāla un "Latvijas Vēstneša" tematiskie ieraksti gan par tiesību aktiem, gan to skaidrojumiem atrodami, izmantojot tēmturi #Spēkāno2024.

Skaidrojumi par aktuālajām izmaiņām

Noderīgi un aktuāli skaidrojumi par izmaiņām tiesiskajā regulējumā pieejami LV portāla (lvportals.lv) tematiskajā sadaļā "Spēkā no 2024. gada janvāra". To līdz pat janvāra beigām papildinās ar jauniem skaidrojumiem.

"Iepazīties ar redakcijas sagatavoto jaunāko tiesību aktu izmaiņu skaidrojošo apkopojumu "Spēkā no 2024. gada janvāra" noteikti būtu vērtīgi ikvienam. Tas neprasīs daudz laika, sniegs vērtīgu informāciju jūsu tiesībpratībai un ļaus pārliecinātāk veltīt savus laika resursus jaunā gada plānu īstenošanai un mērķu sasniegšanai," rosina LV portāla direktore Zaida Kalniņa.

   Līdz šim tematiskajā atvērumā pieejama 31 publikācija: https://lvportals.lv/temats/speka-no-2024-gada-janvara

"Latvijas Vēstnesis" ir valsts, pilsoniskās un tiesiskās informācijas platforma — vestnesis.lv, likumi.lv, lvportals.lv, žurnāls "Jurista Vārds" / juristavards.lv.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties