1. Februāris 2024 11:13
Jaunumi
Valsts prezidents: starptautiskajai sabiedrībai jādara viss iespējamais, lai atgrieztu Krievijas nolaupītos Ukrainas bērnus
Foto: Ilmārs Znotiņš, Valsts prezidenta kanceleja

1. februārī Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs kopā ar Ukrainas prezidenta kundzi Olenu Zelensku (Mrs Olena Zelenska) kopīgi atklāja starptautisko konferenci “Krievijas karš pret bērniem” (Russia’s War on Children), kurā diskutē par Krievijas saukšanu pie atbildības par prettiesiski īstenotajām bērnu deportācijām no pagaidu okupētajām teritorijām Ukrainā. Konferences laikā pārrunā risinājumus, kā sekmēt Krievijas deportēto Ukrainas bērnu atgriešanu.

Valsts prezidents savā atklāšanas uzrunā apliecināja pilnu Latvijas atbalstu Ukrainai, lai atgrieztu Krievijas nolaupītos Ukrainas bērnus. “Mēs esam šeit, lai palīdzētu Ukrainai izbeigt Krievijas agresiju pret Ukrainas bērniem. Lai apturētu Ukrainas bērnu nelikumīgās deportācijas un piespiedu pārvietošanu. Lai meklētu veidus, kā apturēt šo nežēlīgo kara taktiku un atgūtu bērnus. Tie nav tikai vārdi. Tās ir stingras apņemšanās, ko Latvija kopā ar vairāk nekā 60 valstīm ir uzņēmusies Starptautiskās valstu koalīcijas Ukrainas bērnu atgriešanai ietvaros,” norādīja E. Rinkēvičs.

Valsts prezidents uzsvēra, ka Krievijas noziedzīgā rīcība ir starptautisko humanitāro tiesību pārkāpums un kvalificējams kā kara noziegums. “Piespiedu kārtā aizvedot bērnus no mājām un ģimenēm, Krievija pārkāpj viņu pamattiesības uz drošību, ģimenes dzīvi un piederības sajūtu. Tā apzināti iznīcina Ukrainas bērnu identitāti, radot dziļas emocionālas un psiholoģiskas traumas. Vēl ļaunāk ir tas, ka Krievija dižojas ar savu rīcību uz globālās skatuves. Tas ir starptautisko humanitāro tiesību pārkāpums un ir kvalificējams kā kara noziegums,” pauda E. Rinkēvičs. Vienlaikus Valsts prezidents uzsvēra, ka starptautiskajai sabiedrībai jādara viss iespējamais, lai nosodītu Krievijas noziedzīgo rīcību un pieprasītu atbildību no Krievijas un līdzatbildīgās Baltkrievijas.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties