28. Februāris 2024 10:19
Jaunumi
KNAB izmeklēšana Rīgas domē saistīta ar iespējamu kukuļa lielā apmērā piedāvāšanu

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) kriminālprocesā, kurā pirmdien, 26. februārī, veica kriminālprocesuālās darbības Rīgas domes Ārtelpas un mobilitātes departamentā, izmeklē iespējamu kukuļa lielā apmērā piedāvāšanu.

KNAB pirmstiesas izmeklēšanā pārbauda ziņas, ka Rīgas domes Ārtelpas un mobilitātes departamenta direktora pienākumu izpildītājs, iespējams, izteicis kukuļa lielā apmērā piedāvājumu citai valsts amatpersonai, lai tā izmantotu savu dienesta stāvokli un pieņemtu labvēlīgu lēmumu kukuļa piedāvātāja interesēs. KNAB kriminālprocesu uzsāka š.g. 8. janvārī par iespējamu Krimināllikuma 323. panta otrajā daļā paredzēto noziedzīgo nodarījumu – kukuļa lielā apmērā piedāvāšanu.

Divām kriminālprocesā iesaistītajām personām ir tiesības uz aizstāvību. Pašlaik vienai personai piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi.

KNAB norāda, ka pirmstiesas izmeklēšana nav saistīta ar Rīgas domes Ārtelpas un mobilitātes departamenta ikdienas darbību.

KNAB vērš uzmanību, ka kriminālprocesā iesaistītajām personām ir tiesības uz aizstāvību, un atgādina, ka nevainīguma prezumpciju piemēro visos kriminālprocesa posmos – sākot no brīža, kad persona tiek turēta aizdomās vai apsūdzēta, līdz brīdim, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā tiek konstatēta likumā noteiktajā kārtībā.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties