28. Februāris 2024 13:59
Jaunumi
Valdība atbalsta līdzekļu piešķiršanu Valsts policijai nepieciešamo telpu nodrošināšanai

Otrdien, 27. februārī, Ministru kabinets (MK) atbalstīja līdzekļu pārdali 1 000 000 eiro apmērā objekta Mūkusalas ielā 101, Rīgā, pielāgošanai Valsts policijas vajadzībām.

Tāpat MK atbalstīja līdzekļu pārdali 177 062 eiro apmērā Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes struktūrvienību nodrošināšanai ar atbilstošām telpām Ernesta Birznieka-Upīša ielā 21A, 21C, un 21D, Rīgā.

Līdzekļu pārdale nepieciešama iepirkuma līguma noslēgšanai, tā kā pretendenta, kuram būtu piešķiramas iepirkuma līguma slēgšanas tiesības, kopējā piedāvātā līgumcena pārsniedza iepirkumu plānā noteikto finansējumu.

Jau ziņots, ka 2023. gada 24. oktobrī MK pieņēma zināšanai Iekšlietu ministrijas informatīvo ziņojumu “Par Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes struktūrvienību nodrošināšanu ar darba videi atbilstošām telpām”.

MK atbalstīja līguma slēgšanas tiesību piešķiršanu un saistību uzņemšanos par Valsts policijas (VP) Rīgas reģiona pārvaldes struktūrvienību izvietošanu Mūkusalas ielā 101, Rīgā. Iepriekš līdzīgs līgums par VP Rīgas reģiona pārvaldes struktūrvienību izvietošanu otrajā Daugavas krastā pieņemts attiecībā uz  E. Birznieka-Upīša ielu 21A, 21C un 21D, Rīgā.

Drošības iestāžu kapacitātes stiprināšana un visi personāla jautājumi, tai skaitā atalgojuma celšana un materiāli tehniskais nodrošinājums, ir būtisks priekšnosacījums Iekšlietu ministrijas pamatfunkciju izpildes nodrošināšanai un viens no iekšlietu ministra R. Kozlovska prioritātēm.

Lielākā daļa Iekšlietu ministrijas valdījumā esošo ēku šobrīd ir sliktā tehniskā stāvoklī. Tikai 4,9 procenti no kopējā ēku skaita ir nodotas ekspluatācijā pēc 2000. gada. Vissliktākajā stāvoklī ir Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta un VP lietošanā esošās ēkas. Īpaši kritiska situācija ar nozares pamatfunkciju izpildei nepieciešamo nodrošinājumu ar darba videi atbilstošām telpām ir Rīgā. 

Lai nodrošinātu VP Rīgas reģiona pārvaldes struktūrvienības ar darba videi atbilstošām telpām un auto stāvlaukumu, kā arī, ņemot vērā to, ka Finanšu ministrijas valdījumā un VAS “Valsts nekustamie īpašumi” pārvaldīšanā nav brīvu telpu, kas būtu atbilstošas VP prasībām,  NVA organizēja divas nomas piedāvājumu atlases VP Rīgas reģiona pārvaldes struktūrvienību izvietošanai abos Daugavas krastos.

VP struktūrvienībām, pārceļoties uz telpām E. Birznieka-Upīša ielā 21A, 21C un 21D, Rīgā, tiks atbrīvotas VP iecirkņu telpas Gogoļa ielā 7 un Matīsa ielā 9, Rīgā, savukārt, VP struktūrvienībām pārceļoties uz telpām  Mūkusalas ielā 101, Rīgā, tiks atbrīvotas VP iecirkņu telpas Alīses ielā 3A, Eduarda Smiļģa ielā 44 un Daugavgrīvas ielā 34A, Rīgā.

Abās ēkās, gan Mūkusalas ielā, gan E.Birznieka-Upīša ielā, plānots ierīkot arī speciālās telpas, kas nepieciešamas policijas ikdienas darbā, piemēram, bruņojuma un speciālo līdzekļu glabāšanas telpas, aizturēšanas telpas, pārmeklēšanas telpas, biometrijas iegūšanas un apstrādes telpas, aizturēto nopratināšanas telpas, pilngadīgo un nepilngadīgo personu nopratināšanas telpas, uzgaidāmās telpas, t.sk. vecākiem ar bērniem, administratīvo strīdu izskatīšanas telpas, dežūrdaļas telpas (24/7), arhīva telpas, lietisko pierādījumu glabāšanas telpas un atrasto mantu glabāšanas telpas.

 

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties