22. Marts 2024 14:02
Jaunumi
Tieslietu padome atbalsta Veronikas Krūmiņas kandidatūru Satversmes tiesas tiesneša amatam
1

Piektdien, 22. martā, notika Tieslietu padomes sēde, kurā Tieslietu padomes locekļi uzklausīja Satversmes tiesas tiesneša amata kandidāti Veroniku Krūmiņu. Tieslietu padome pieņēma lēmumu atbalstīt Veronikas Krūmiņas kandidatūru Satversmes tiesas tiesneša amatam.

Veronika Krūmiņa par tiesnesi strādā kopš 1999. gada, kad iecelta par Vidzemes priekšpilsētas tiesas tiesnesi. Savukārt no 2004. gada strādājusi par tiesnesi Administratīvajā apgabaltiesā, bet no 2005. gada par senatori Augstākajā tiesā Senātā. 2008. gadā Veronika Krūmiņa iecelta Augstākās tiesas Administratīvo lietu departamenta priekšsēdētājas amatā. Veronikai Krūmiņai ir ievērojama tiesneša darba pieredze, strādājot dažādās tiesu instancēs un ar dažāda veida lietām, kā arī līdz šim senatore aktīvi iesaistījusies jauno tiesnešu apmācībā un sabiedrības izglītošanā par tiesu varas jautājumiem.

Jau ziņots, ka Augstākās tiesas plēnums 2024. gada 29. februārī ar balsu vairākumu lēma par Satversmes tiesas tiesneša amata kandidāti virzīt Augstākās tiesas Administratīvo lietu departamenta priekšsēdētāju Veroniku Krūmiņu. Pamatojoties uz Satversmes tiesas likumu, Tieslietu padomei ir jāsniedz viedoklis par Satversmes tiesas tiesneša kandidātu. Lēmums par Veronikas Krūmiņas apstiprināšanu Satversmes tiesas tiesneša amatā vēl jāpieņem Saeimai.

 
 
1 KOMENTĀRS
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Verners Pudāns
25. Marts 2024 / 10:27
0
ATBILDĒT
Vai tiesnese Saeimas deputātiem var atbildēt, kāpēc Latvijā pēc neatkarības atgūšanas nenotika un līdz šim brīdim arī nav notikusi bijušo un patlaban esošo tiesnešu -komunistu lustrācija?
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties