3. Aprīlis 2024 17:00
Jaunumi
Advokatūra aicina visus juristus apvienoties Ukrainas atbalstam

Advokātu kopsapulcē 22. martā tika pieņemts lēmums izveidot ziedojumu programmu “Par Ukrainas uzvaru!”, kurā pirmo summu ieskaitīja advokātu kolēģija, aicinot ar saviem ziedojumiem pievienoties visus citus tieslietu nozarē strādājošos – tiesnešus, tiesu darbiniekus, prokurorus, tiesu izpildītājus, ierēdņus, notārus u.c.

“Jurista Vārds” pievienojas advokatūras aicinājumam, tādēļ redakcija ir nofilmējusi divus video vēstījumus:

  • Ziedot.lv vadītājas Rūtas Dimantas stāstījums par to, kā tiek vākti un izmantoti ziedojumi Ukrainai

  • Zvērināta advokāta Saulveža Vārpiņa nesenie iespaidi no karadarbības zonas un pārdomas par juristu pienākumu tiesiskuma un taisnīguma apdraudējuma apstākļos ieņemt aktīvu pozīciju un atbalstīt Krievijas agresijas upuri - Ukrainu

Ziedojumu iniciatīva “Par Ukrainas uzvaru!” izvietota portālā ziedot.lv, un tās mērķis ir “sniegt palīdzību Ukrainas karavīriem tieši līdz frontes līnijai”. Kampaņas “Par Ukrainas uzvaru!” anotācijā norādīts: “Ukrainas aizstāvjiem nepieciešamas automašīnas, droni, nakts redzamības kameras, aptieciņas, akumulatori, ģeneratori un citas lietas, kas palīdz kaujas laukā. Par saziedotajiem līdzekļiem tiks iegādātas nepieciešamās lietas un nogādātas tieši līdz pat kara darbības zonai. Latvijas zvērinātu advokātu saime aicina savus biedrus, advokātu biroja darbiniekus un klientus, kā arī visus tiesu varai piederīgo profesiju kolēģus – tiesnešus, prokurorus, tiesu izpildītājus, notārus turpināt ar saviem ziedojumiem un darbiem palīdzēt Ukrainai uzvarēt! Karš Ukrainā turpinās jau trešo gadu, tādēļ Latvijas advokātu kolēģija aicina vēl vairāk aktivizēt praktiskas palīdzības sniegšanu. Kopā līdz uzvarai!”

“Iebrukuma gadījumā tieši sabiedrības griba sargāt savu valsti ir izšķiroša. Jau trešo gadu pēc kārtas to pierāda Ukraina, ar minimāliem resursiem atvairot pārspēku – Krievijas iebrukumu. Jebkurā situācijā ir svarīgi publiski stingri demonstrēt pārliecību par Latvijas valsti, kā arī atspēkot jebkurus ienaidnieka centienus sēt nedrošību Latvijas sabiedrībā. Juristiem šai ziņā ir liela atbildība, jo juristi prot strādāt ar vārdu un izmantot to sabiedrības noskaņošanai” - ar šādiem vārdiem 22. marta kopsapulcei pateicību par advokātu līdz šim veiktajām sabiedriskajām aktivitātēm, atbalstot Ukrainu, pateicās pulkvedis Māris Tūtins no NBS.

Savukārt organizācijas “Ziedot.lv” vadītāja Rūta Dimanta advokātu kopsapulcē pateicās par daudzajiem ziedojumiem, kas Ukrainas atbalstam no advokatūras līdz šim jau saņemti, un vienlaikus atgādināja: karš turpinās, un Ukrainai ir kritiski nepieciešams atbalsts, jo Krievija ikdienu cenšas to iznīcināt.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties