22. Maijs 2024 17:30
Jaunumi
Tiekas Latvijas un Ukrainas Augstāko tiesu priekšsēdētāji
Foto no Augstākas tiesas arhīva

Šodien, 22. maijā, Augstākās tiesas priekšsēdētājam Aigaram Strupišam tiekoties ar Ukrainas Augstākās tiesas priekšsēdētaju Stanislavu Kravčenko,  pārrunāts Ukrainas tiesu darbs kara apstākļos, tostarp kara noziegumu lietu izskatīšana.

Abu tiesu priekšsēdētāji atzina, ka nav pieļaujama politiska kavēšanās ar starptautiska tribunāla izveidošanu Krievijas pastrādāto kara noziegumu un noziegumu pret cilvēci iztiesāšanai.

Latvijas tiesu sistēma jau līdz šim sniegusi būtisku atbalstu Ukrainas kolēģiem. Tikšanās laikā pārrunāts iespējamā turpmākā palīdzība un atbalsts Ukrainas tiesu sistēmai.

Priekšsēdētāji pārrunājuši arī bijušā Ukrainas Augstākās tiesas priekšsēdētāja krimināllietas gaitu, uzsverot sabiedrības uzticēšanās tiesām nozīmi kritiskās situācijās.

Pārrunājot Ukraina ceļu uz Eiropas Savienību, Augstāko tiesu priekšsēdētāji uzsver Eiropas dalībvalstu tiesu savstarpējās uzticēšanās principa nozīmi Eiropas Savienības funkcionēšanā.

Ukrainas Augstākās tiesas priekšsēdētājs Stanislavs Kravčenko ieradies Rīgā pēc Augstākās tiesas uzaicinājuma 23. maijā piedalīties konferencē “Eiropas Savienības vērtības – katra nacionālā tiesneša atbildība”, kas veltīta Latvijas 20 gadiem Eiropas Savienībā. Uz konferenci aicināti Latvijas Augstākās tiesas senatori, Latvijas tiesu priekšsēdētāji un priekšsēdētāju vietnieki, kā arī Augstāko tiesu tiesneši no tām valstīm, ar kurām kopā Latvija pievienojās Eiropas Savienībai, kā arī šo valstu tiesneši Eiropas Savienības Tiesā. Paužot simbolisku atbalstu, uz konferenci aicināti arī pārstāvji no topošo Eiropas Savienības valstu Augstākajām tiesām. 

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 272 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties