29. Maijs 2024 12:13
Jaunumi
Valdība atbalsta automatizētu lēmumu pieņemšanu administratīvā pārkāpuma procesā

Otrdien, 28. maijā,  valdība atbalstīja Tieslietu ministrijas sagatavoto likumprojektu "Grozījumi Administratīvās atbildības likumā", kas paredz pielāgot administratīvā pārkāpuma procesu tehnoloģiskajai attīstībai, ieviešot iespēju automatizēti pieņemt lēmumus par sodu piemērošanu.  

Izmaiņas, piemēram, paredz, ja Valsts ieņēmumu dienesta informācijas sistēmā fiksēts nodokļu deklarācijas iesniegšanas termiņa kavējums, tad automatizēti tiek sagatavots un pieņemts apvienots lēmums par administratīvā pārkāpuma procesa uzsākšanu un soda piemērošanu. Automatizētas lēmuma pieņemšanas gadījumā personām ir noteiktas plašas tiesību aizsardzības garantijas, kas vienlaikus sekmēs tiesisko attiecību taisnīgu noregulējumu.

Grozījumi paredz administratīvā pārkāpuma procesā lietas materiālu nodrošināšanu  e-lietas portālā, tādejādi atvieglos ar administratīvā pārkāpuma procesu saistītās informācijas apriti gan privātpersonām, gan pārvaldes iestādēm un tiesām. Ja persona nav piekritusi izmantot e-lietas portālu kā saziņas līdzekli, tad dokumentu paziņošana notiks vispārējā kārtībā.  

Par likumprojekta grozījumiem vēl būs jālemj Saeimai. Ar likumprojektu var iepazīties Tiesību aktu portālā. 

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 272 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties