29. Maijs 2024 15:43
Jaunumi
Latvijas Tieslietu padomes pārstāvji tiksies ar Lietuvas Tieslietu padomi

Ceturtdien, 30. maijā, Latvijas Tieslietu padomes pārstāvji Augstākajā tiesā uzņems Lietuvas Tieslietu padomi.

Vizītes ietvaros plānots pārrunāt abu valsts Tieslietu padomju aktualitātes pēdējo divu gadu laikā un tiesiskuma situāciju valstīs. Tāpat tikšanās laikā plānots apspriest jautājumus, kas skar tiesu budžetu, tiesnešu noslodzi un tiesu darbinieku kvalifikāciju.

Latvijas Tieslietu padomju pārstāvji ar Lietuvas Tieslietu padomes kolēģiem tikās 2022. gada 27. un 28. jūnijā Viļņā un vienojās par turpmāku sadarbību gan pieredzes apmaiņas nolūkā, gan Eiropas Tieslietu padomes asociācijas projektu īstenošanā.

Ar Lietuvas Tieslietu padomes pārstāvjiem tiksies Tieslietu padomes un Augstākās tiesas priekšsēdētājs Aigars Strupišs, Tieslietu padomes loceklis un Administratīvās rajona tiesas Valmieras tiesu nama priekšsēdētājs Guntars Ploriņš, Augstākās tiesas Administrācijas vadītāja Sandra Lapiņa, Augstākās tiesas priekšsēdētāja padomniece Tieslietu padomes jautājumos Solvita Harbaceviča un Tieslietu padomes sekretariāta pārstāvji.

Savukārt Lietuvas Tieslietu padomi pārstāvēs Tieslietu padomes prezidente un Augstākās tiesas tiesnese Sigita Rudenaite (Sigita Rudėnaitė), Tieslietu padomes viceprezidente un Augstākās tiesas tiesnese Egidija Tomošiūniene (Egidija Tamošiūnienė), Eiropas Tieslietu padomju asociācijas prezidente, Tieslietu padomes locekle un Augstākās tiesas tiesnese Dalia Vasariene (Dalia Vasarienė), Tieslietu padomes locekle un Utenas rajona tiesas tiesnese Irēna Vapsviene (Irena Vapsvienė), kā arī Tieslietu padomes loceklis un Marijampoles rajona tiesas priekšsēdētājs Laimondas Noreika (Laimondas Noreika).

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 273 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties