14. Jūnijs 2024 10:18
Jaunumi
Aizvadīta e-lietas starpinstitucionālās darba grupas astotā sēde

13. jūnijā norisinājās astotā starpinstitucionālā darba grupas sēde vienotas nacionāla līmeņa e-lietas koncepcijas un vienotas e-lietas arhitektūras īstenošanai un attīstībai, kā arī turpmākai e-lietas pārvaldības mehānisma īstenošanai.

Darba grupas sēdi vadīja Tiesu administrācijas Informācijas sistēmu un tehnoloģiju departamenta direktors Jorens Liopa, kas informēja darba grupas dalībniekus par e-lietas projekta programmas statusu, minot šā gada 16. maija e-lietas uzraudzības padomes deleģētos uzdevumus un pieņemto atbalstu par Konkurences padomes, Maksātnespējas kontroles dienesta un Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja iekļaušanu vienotā e-lietas arhitektūrā, tādejādi attīstot vienotu e-lietas izmeklēšanas un tiesvedības procesu pilnveidi Latvijā. 

Sēdē tika apspriesti jautājumi par drošības un konceptuālās arhitektūras aktualizēšanu, e-lietas koplietošanas risinājumu pārvaldību, kā pirmo Valsts informācijas resursu, sistēmu un sadarbspējas informācijas sistēmas VIRSIS platformā reģistrējot koplietošanas anonimizācijas risinājumu un aicinot partnerus to izmantot. Sapulces dalībnieki tika iepazīstināti ar vienoto krimināllietu mantu reģistru, kā arī norisinājās diskusija par e-lietas programmas esošo un plānoto projektu integrācijas plānu ar ārējām sistēmām un reģistriem (PMLP, SOPA, DAGR).

Starpinstitucionālās darba grupas dalībnieki ir pārstāvji no iestādēm, kuru informācijas sistēmas izmanto vai plāno izmantot e-lietas platformu e‑lietas datu apmaiņai, kā arī Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas eksperts informācijas tehnoloģiju jautājumos un Tiesu administrācijas eksperts datu aizsardzības jautājumos.

Papildu informācija

E-lieta ir viena no digitālās transformācijas iniciatīvām, kura vairākos posmos paredz pakāpenisku pāreju uz elektronisku pirmstiesas, tiesvedības un nolēmumu izpildes procesu.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 272 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties