4. Jūlijs 2024 12:04
Jaunumi
Tieslietu padome vērtēs rajonu (pilsētu) tiesu un apgabaltiesu budžeta prioritāros pasākumus nākamajiem gadiem

Piektdien, 5. jūlijā, notiks Tieslietu padomes sēde, kurā tiks vērtēti Tieslietu ministrijas iesniegtie rajonu (pilsētu) tiesu un apgabaltiesu budžeta prioritārie pasākumi 2025. līdz 2028. gadam.

Tāpat Tieslietu padome plāno iecelt Administratīvās rajona tiesas tiesu nama priekšsēdētāju un Kurzemes rajona tiesas, Rīgas rajona tiesas, Rīgas pilsētas tiesas priekšsēdētāju vietniekus, kā arī Latgales rajona tiesas priekšsēdētāja vietnieka pienākumu izpildītāju.

Tiesneša amata kandidātu atlases komisijas priekšsēdētāja, Tieslietu padomes priekšsēdētāja vietniece un Augstākās tiesas senatore Dzintra Balta ziņos arī par konkursa izsludināšanu uz tiesneša amata vietu.

Papildu informācija:

Pamatojoties uz likumu „Par tiesu varu”, rajonu (pilsētu) tiesu un apgabaltiesu budžeta pieprasījumu projektu sagatavo Tiesu administrācija un iesniedz Tieslietu ministrijai. Tieslietu ministrija budžeta pieprasījumu apkopojumu iesniedz Tieslietu padomei viedokļa sniegšanai. Tieslietu ministrija pēc Tieslietu padomes viedokļa saņemšanas rajonu (pilsētu) tiesu un apgabaltiesu budžeta pieprasījumus, pievienojot tiem Tieslietu padomes viedokli, iesniedz Finanšu ministrijai.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 273 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties