16. Augusts 2024 14:50
Jaunumi
Satversmes tiesa trīs tiesnešu pilnvaru izskaņā tiekas ar tieslietu sistēmas institūciju vadītājiem
Toms Norde

Piektdien, 16. augustā, Satversmes tiesas tiesneši tikās ar tieslietu sistēmas institūciju vadītājiem, lai atskatītos uz dialoga ietvaros paveikto, kā arī aktualizētu nākotnē paveicamo.

Satversmes tiesas priekšsēdētājs Aldis Laviņš: “Satversmes tiesa dialogā ar konstitucionālajām valsts varas institūcijām un citām iestādēm allaž ir uzsvērusi, ka visi – katrs savā valsts varas atzarā – kalpojam vienam kopīgam virsmērķim – tiesiskumam – un Latvijas interesēs ir konstitucionālo orgānu mērķtiecīga, uz demokrātijas attīstību vērsta sadarbība. Pašreizējais Satversmes tiesas sastāvs ir īstenojis aktīvu un konstruktīvu sadarbību ar tieslietu sistēmas institūcijām, lai nodrošinātu un uzlabotu ikviena Latvijas iedzīvotāja pamattiesību aizsardzību. Cilvēki ir jāsadzird, jāsaprot un jāaizsargā.”

Dialogā piedalījās Satversmes tiesas priekšsēdētājs Aldis Laviņš,  priekšsēdētāja vietniece Irēna Kucina, tiesneši Gunārs Kusiņš, Jānis Neimanis, Artūrs Kučs, Anita Rodiņa, tieslietu ministre Inese Lībiņa-Egnere, Saeimas Juridiskās komisijas Satversmes un tiesu politikas apakškomisijas priekšsēdētāja Inese Kalniņa, tiesībsargs Juris Jansons, ģenerālprokurors Juris Stukāns, Zvērinātu advokātu padomes priekšsēdētājs Jānis Rozenbergs, Zvērinātu notāru padomes priekšsēdētājs Aigars Kaupe, Zvērinātu tiesu izpildītāju padomes priekšsēdētāja Iveta Kruka un Saeimas Juridiskā biroja vadītāja Dina Meistere.

Tikšanās dalībnieki pārrunāja sadarbību ar Satversmes tiesu katrs savā atbildības jomā, tostarp dialogu ar sabiedrību un savu lēmumu skaidrošanu, Satversmes tiesas vīziju par uzlabojumiem Satversmes tiesas likumā, Eiropas Cilvēka tiesību un pamatbrīvību aizsardzības konvencijas 16. protokola ratifikācijas virzības nepieciešamību, starptautiskās sadarbības aktualitātes, kā arī iespējamos risinājumus, lai padarītu pieejamāku valsts nodrošināto juridisko palīdzību Satversmes tiesas procesā.

Satversmes tiesas priekšsēdētāja Alda Laviņa pilnvaru termiņš noslēdzas 18. augustā. No 19. augusta līdz nākamā priekšsēdētāja ievēlēšanai Satversmes tiesas priekšsēdētāja pienākumus pildīs priekšsēdētāja vietniece Irēna Kucina.

Satversmes tiesas tiesneša Artūra Kuča pilnvaras sakarā ar ievēlēšanu Eiropas Cilvēktiesību tiesas tiesneša amatā izbeigsies 2. septembrī, savukārt tiesneša Gunāra Kusiņa pilnvaras – 3. septembrī.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 274 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties