22. Augusts 2024 08:55
Jaunumi
Sankcionēto personu saraksti ir pieejami caur Valsts informācijas sistēmu savietotāju

Lai nodrošinātu piekļuvi informācijai par sankciju subjektiem – fiziskas vai juridiskas personas vai citu identificējamu subjektu saraksti, attiecībā uz kuriem noteiktas nacionālās vai starptautiskās sankcijas – Finanšu izlūkošanas dienests tīmekļa vietnē https://sankcijas.fid.gov.lv/ ir izvietojis Sankciju meklētāju.

Papildus Sankciju meklētājam Finanšu izlūkošanas dienests ir izveidojis arī tīmekļa pakalpi (API), kas ļauj piekļūt aktuālajiem sankciju sarakstiem sistēmu slēgumu veidā. Piedāvātais pakalpojums ir bez maksas.

Publicētās tīmekļa pakalpes iespējams saņemt, izmantojot Valsts reģionālās attīstības aģentūras (VRAA) pārziņā esošo Valsts informācijas sistēmu savietotāja (VISS) koplietošanas komponenti API Pārvaldnieks
Lai abonētu Finanšu izlūkošanas dienesta piedāvāto pakalpi, jāievēro šāda procedūra:

  1. Pieprasītājs / datu ņēmējs veic API Pārvaldniekā Izstrādātāju portāla (API Devportal) servisu (API) kataloga izpēti (https://api.viss.gov.lv/devportal/apis), piedāvāto servisu izpēti, lai iegūtu informāciju par pieejamajiem servisiem, kuru izmantot savā risinājumā.
  2. Ja datu ņēmējam jau ir izveidots datu apmaiņas konts API Pārvaldniekā reģistrēto servisu izsaukšanai, t.i. datu ņēmējam jau ir izveidots API Izstrādātāju portāla (API Devportal), VISS Pašvaldību funkciju atbalsta sistēmā (PFAS) lietotājs un piešķirts Datu apmaiņas identifikācijas numurs: Datu ņēmējs sazinās ar Finanšu izlūkošanas dienestu un vienojas par servisu saukšanu, izmantojot API Pārvaldnieku. Datu ņēmējs norāda datu dēvējam API Izstrādātāju portālā izveidotā klienta lietojuma nosaukumu un identifikatoru (Key), ar kuru plānots izsaukt konkrētos servisus. Tālāk skat. 6. punktu
  3. Ja datu ņēmējam nav izveidota datu apmaiņas konts API Pārvaldniekā reģistrēto servisu izsaukšanai, t.i. datu ņēmējam nav izveidots API Izstrādātāju portāla (API Devportal) lietotājs: Datu ņēmējam nepieciešams aizpildīt API Pārvaldnieka veidlapu un nosūtīt Aģentūrai elektroniskā dokumenta veidā uz Aģentūras e-adresi vai e-pastu pasts@vraa.gov.lv, vai papīra formātā pa pastu (Alberta iela 10, Rīga, LV-1010). Svarīgi! Ja vēstule tiek sūtīta elektroniski, tai jābūt parakstītai ar drošo elektronisko parakstu ar laika zīmogu.
  4. Aģentūra izveido datu ņēmējam lietotāju API Izstrādātāju portālā, reģistrē PFAS sertifikātu servisu izsaukšanai, kā arī piešķir Datu apmaiņas identifikācijas numuru.Aģentūra informē datu ņēmēju un datu devēja kontaktpersonu par lietotāju izveidi datu ņēmējam.
  5. Datu ņēmējs Izstrādātāju portāla sadaļā “KLIENTA LIETOJUMI” reģistrē savu Klienta lietojumu, kuru izmantos attiecīgo servisu abonēšanai un izsaukšanai. Vienam Klienta lietojumam ir iespējams piesaistīt vairākus servisus.
  6. Datu ņēmējs sazinās ar Finanšu izlūkošanas dienestu, norādot datu dēvējam API Izstrādātāju portālā izveidotā klienta lietojuma nosaukumu un identifikatoru (Key), ar kuru plānots izsaukt konkrētos servisus. Finanšu izlūkošanas dienests piešķir datu ņēmēja klienta lietojumam VISS portālā atļaujas izsaukt datu devēja servisus. Finanšu izlūkošanas dienests informē datu ņēmēju par atļauju piešķiršanu.
  7. Datu ņēmējs abonē izvēlēto servisu un veic tā izsaukumu ar reģistrēto klienta lietojumu.
  8. Iestāžu un to izstrādātāju pārstāvji visa procesa laikā var saņemt konsultatīvo atbalstu, rakstot uz e-pastu atbalsts@vraa.gov.lv

Sīkāku informāciju var skatīt VRAA sagatavotajos materiālos par API abonēšanas procedūru un datu apmaiņas izveides dokumentāciju.  

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 274 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties