10. Septembris 2024 10:14
Jaunumi
Satversmes tiesa sāk izskatīt lietu par normām, ar kurām atceļ komersantam piešķirtās obligātā iepirkuma tiesības

Šodien, 10. septembrī, Satversmes tiesa sāk izskatīt lietu par par Ministru kabineta 2020. gada 2. septembra noteikumu Nr. 560 “Noteikumi par elektroenerģijas ražošanu, izmantojot atjaunojamos energoresursus, kā arī par cenu noteikšanas kārtību un uzraudzību” 41. punkta un 60.2. apakšpunkta (redakcijā, kas bija spēkā līdz 2022. gada 31. martam) atbilstību Satversmes 105. panta pirmajiem trim teikumiem.

Apstrīdētās normas noteic kārtību, kādā komersantam tiek atceltas piešķirtās obligātā iepirkuma tiesības, ja netiek iesniegts gada pārskats.

No pieteikuma un tam pievienotajiem dokumentiem izriet, ka pieteikuma iesniedzējai 2009. gadā bija piešķirtas tiesības pārdot saražoto elektroenerģiju obligātā iepirkuma ietvaros. Pieteikuma iesniedzēja līdz 2021. gada 1. martam nebija iesniegusi pārskatu par elektrostacijas darbību 2020. gadā. Tādēļ Būvniecības valsts kontroles birojs ar 2021. gada 20. aprīļa lēmumiem, pamatojoties uz apstrīdētajām normām, pieteikuma iesniedzējai atcēla minētās tiesības un uzlika pienākumu atmaksāt visu valsts atbalstu par saražotās elektroenerģijas pārdošanu obligātā iepirkuma ietvaros par periodu no 2020. gada 1. janvāra.

Pēc pieteikuma iesniedzējas ieskata, ar to, ka tai bez brīdinājuma un individuāla pārkāpuma izvērtējuma atceltas piešķirtās obligātā iepirkuma tiesības un uzlikts pienākums atmaksāt publiskajam tirgotājam saņemto valsts atbalstu, esot aizskartas Satversmes 105. panta pirmajos trīs teikumos ietvertās tiesības uz īpašumu.

Satversmes tiesa lietu izskata rakstveida procesā. Nolēmums jāpieņem ne vēlāk kā 30 dienu laikā pēc Satversmes tiesas sēdes.

Plašāka informācija: https://www.satv.tiesa.gov.lv/press-release/satversmes-tiesa-sak-izskatit-lietu-par-normam-ar-kuram-atcel-komersantam-pieskirtas-obligata-iepirkuma-tiesibas/

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 274 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties