12. Septembris 2024 16:06
Jaunumi
LU Juridiskajā fakultātē aizvadīts pasākums par starptautisko tiesību aktualitātēm un apbalvots K. Krūmas piemiņas stipendijas stipendiāts
Foto no LU Juridiskās fakultātes arhīva

9. septembrī Latvijas Universitātes (LU) Juridiskajā fakultātē (JF), klausītāji pulcējās uz ikgadējo pasākumu “Septembra saruna par starptautiskajām tiesībām”, lai uzklausītu starptautisko tiesību ekspertus, LU JF absolventus – Kristīni Līci (Valsts prezidenta padomniece likumdošanas un starptautisko tiesību jautājumos) un Mārtiņu Paparinski (profesors Londonas Universitātes koledžā, ANO Starptautisko tiesību komisijas loceklis).

Šogad sarunā uzmanība tika pievērsta starptautisko tiesību komisijai un tiesvedībai Starptautiskajā tiesā, un Starptautiskajā jūras tiesību tribunālā. Tika izceltas arī vairākas nozīmīgas Eiropas Cilvēktiesību tiesā skatītas lietas. Diskusiju noklausījās starptautisko tiesību pētnieki un praktiķi, tajā skaitā Satversmes tiesas tiesneši, diplomāti un LU mācībspēki.

Pasākuma atklāšanā tika apbalvots Kristīnes Krūmas piemiņas stipendijas ieguvējs, jo Mārtiņš Paparinskis ir viens no K. Krūmas atbalsta fonda dibinātājiem. Šogad stipendiāts tika izraudzīts starp LU JF bakalaura un maģistra studiju programmu studentiem, vērtējot noslēguma darbus, ko īpaši konkursam bija ieteikuši LU JF mācībspēki. Stipendijas komisija lēma stipendiju piešķirt Artūram Šuspānam, LU JF profesionālā maģistra studiju programmas “Tiesību zinātne” studentam.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 274 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties