17. Septembris 2024 10:20
Jaunumi
Satversmes tiesa izsludina skolēnu radošo darbu konkursu par valsts valodas nozīmi
Attēls: Satversmes tiesa

Šodien, 17. septembrī, Satversmes tiesa izsludina astoto skolēnu zīmējumu, videodarbu un domrakstu konkursu par Satversmi un aicina ikvienu skolēnu dalīties ar savām radošajām idejām par valsts valodas nozīmi.

Satversmes tiesa aicina pedagogus pieteikt vispārējās un speciālās izglītības iestāžu 6. klašu skolēnus zīmējumu konkursam, 9. klašu skolēnus – videodarbu konkursam, savukārt 12. klašu skolēnus – domrakstu konkursam. Šā gada skolēnu konkursa temats: Valsts valoda – Latvijas kopējā vērtība.

Konkursa mērķis ir stiprināt skolēnu valstisko apziņu un sekmēt līdzdalību demokrātijas procesos, pētot un iedzīvinot Satversmes vērtības. Ar šo konkursu tiek rosināta skolēnu interese par Satversmi, kā arī pilnveidotas viņu zināšanas par Latvijas valsts pamatvērtībām un Satversmes tiesas darbu.

Šā gada konkursa idejas pamatā ir latviešu valodas kā vienīgās valsts valodas un Satversmē nostiprinātas pamatvērtības nozīme. Latviešu valoda ir ne tikai mūsu savstarpējās saziņas un demokrātiskās līdzdalības valoda – tā veido Latvijas valsti, tautu un mūs pašus. Ikvienam ir svarīgi apzināties savu atbildību un līdzdalību valsts valodas kopšanā un aizsardzībā. Latviešu valoda ir dzīva un skanīga, tā nemitīgi attīstās. Valsts valodu var saglabāt, ja to lieto ikdienā, ciena un uzlūko kā Latvijas kopējo vērtību. Ikviena rūpes par latviešu valodu stiprina sabiedrības vienotību un demokrātiskas tiesiskas valsts ilgtspēju.

Konkursam jāpiesakās līdz šā gada 25. oktobrim (ieskaitot), aizpildot anketu: https://forms.gle/zHP2xt324F1o3KPb8

Darbu iesniegšanas termiņš – 6. decembris. Darbu vērtēšanā piedalīsies Satversmes tiesas tiesneši. Konkursa uzvarētāji, atzinības rakstu ieguvēji un viņu pedagogi tiks aicināti uz apbalvošanas ceremoniju Satversmes tiesā 2025. gada 21. februārī.

Konkursa nolikumam pievienots vērtēšanas kritēriju apraksts, kā arī vairāki informatīvi izglītojoši materiāli, kas Satversmes izziņas procesā noderēs gan skolēniem un pedagogiem, gan ikvienam interesentam.

Konkursa nolikums un papildu informācija par konkursa norisi pieejama Satversmes tiesas tīmekļvietnē: https://www.satv.tiesa.gov.lv/konkurss/

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 274 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties