30. Septembris 2024 16:30
Jaunumi
Rostokā norit 20. Baltijas jūras valstu ģenerālprokuroru konference
Foto no Latvijas Republikas prokuratūras arhīva

2024. gada 24.–25. septembrī Rostokā (Vācijas Federatīvā Republika) uz kopīgu tikšanos pulcējās Baltijas jūras valstu prokuratūru pārstāvji. Uz Rostoku bija devies arī ģenerālprokurors Juris Stukāns un Ģenerālprokuratūras Darbības kontroles un starptautiskās sadarbības departamenta virsprokurors Aivars Ostapko.

Konferencē bija pārstāvētas kopumā deviņas valstis. Šī gada tikšanās galvenie jautājumi bija saistīti ar terorisma finansēšanas apkarošanu, tika apspriestas aktuālās problēmas kibernoziedzības apkarošanā, tāpat tikšanās dalībnieki pārrunāja arī jautājumus, kas skar noziedzīgu nodarījumu pret dabas vidi jomu.

Par Eiropas prokuratūras lomu cīņā pret nopietnu pārrobežu noziedzību un naudas atmazgāšanu ar savu prezentāciju uzstājās Eiropas prokuratūras galvenā prokurora vietnieks Andrēss Riters (Andrés Ritter).

Vērtējot konferences laikā pārrunātos jautājumus, secināms – lai gan visas Baltijas jūras valstis sastopas ar līdzīgiem izaicinājumiem, ir arī pietiekami daudz atšķirīgas pieredzes dažādu jautājumu risināšanā, kā rezultātā gūtas vērtīgas atziņas un zināšanas, kuras iespējams pielietot, lai vēl efektīvāk pilnveidotu darba procesus.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 274 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties