31. Janvāris 2014 13:35
Jaunumi
Latvijas intereses Eiropas Savienībā – vai zinām, ko aizstāvēt?

Lai meklētu atbildes uz jautājumiem par Latvijas interešu aizstāvību Eiropas Savienībā, sabiedriskās politikas centrs "Providus" šā gada 7.februārī rīko konferenci „Latvijas intereses Eiropas Savienībā: vai zinām, ko aizstāvēt?”.

Pagājuši 10 gadi, kopš Latvija kļuvusi par Eiropas Savienības dalībvalsti, tomēr vēl joprojām sabiedrība pārmet ierēdņiem un politiķiem vāju nacionālo interešu aizstāvību Briseles gaiteņos.

Nereti šie pārmetumi sakņojas uzskatā, ka Latvijas intereses ir pašsaprotamas un vienīgais priekšnoteikums, lai tās īstenotu, ir profesionalitāte un neatlaidība.  Bet - cik kvalitatīvā informācijā un analīzē būvētas Latvijas nacionālās pozīcijas ES jautājumos?  Cik plašas ir līdzdalības, konsultēšanas iespējas ar akadēmisko vidi, sabiedriskajām organizācijām, industriju, lai palīdzētu gan identificēt Latvijas intereses, gan atrast tām spēcīgus, pārliecinošus argumentus?

Lai meklētu atbildes uz šiem un citiem jautājumiem par Latvijas interešu aizstāvību Eiropas Savienībā, "Providus" šā gada 7.februārī rīko konferenci „Latvijas intereses Eiropas Savienībā: vai zinām, ko aizstāvēt?”.

Konference (darba kārtību skat. šeit) notiks Rīgā, viesnīcā „Avalon”, 13. Janvāra ielā 19.

Konferencē īpaši aicināti piedalīties institūciju pārstāvji, kuri ikdienā strādā ar Eiropas Savienības jautājumiem, sabiedrisko organizāciju darbinieki un publiskās pārvaldes interesenti.

Dalībai konferencē lūdzam pieteikties elektroniski vai, rakstot uz info@providus.lv, līdz 6. februārim.

Plašāka informācija: Iveta Kažoka, "Providus" pētniece - 67039361, 26729871.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties