7. Marts 2014 11:17
Jaunumi / Satversmes preambula
Juridiskā komisija nākamnedēļ pirmajā lasījumā skatīs Satversmes ievaddaļas projektu
Saeimas Juridiskā komisija pirmdien, 10.martā, izskatīs Satversmes grozījumu projektu, kas paredz papildināt valsts pamatlikumu ar ievaddaļu jeb preambulu.
Ieva Čīka, Leta

Saeimas Juridiskā komisija pirmdien, 10.martā, izskatīs Satversmes grozījumu projektu, kas paredz papildināt valsts pamatlikumu ar ievaddaļu jeb preambulu.

Kā norāda komisijas priekšsēdētaja Ilma Čepāne, komisijas sēde tiek plānota ar konstitucionālo tiesību ekspertu un vēsturnieku līdzdalību, diskutējot par konstitūcijas ievaddaļas nepieciešamību un tās saturu.

Juridiskās komisijas sēdē aicināti piedalīties konstitucionālo tiesību eksperti Egils Levits, Ringolds Balodis, Mārtiņš Mits un Lauris Liepa, vēsturnieki Ainārs Lerhis un Valters Ščerbinskis, kā arī Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātes profesore Skaidrīte Lasmane.

Satversmes ievadā paredzēts norādīt mūsu valsts galvenās vērtības, kā arī faktorus, kas norāda uz valsts identitāti un valsts nepārtrauktības doktrīnu. Preambulas projektā arī uzsvērta latviešu valodas īpašā loma saliedētas sabiedrības veidošanā.

Tāpat norādīts uz indivīda atbildību un saistību ar sabiedrību, kā arī atzīmēta Latvijas loma starptautiskajā un Eiropas kontekstā, akcentē I.Čepāne.

Juridiskās komisijas sēde notiks pirmdien, 10.martā, plkst.9.30 Saeimas nama Sarkanajā zālē, Jēkaba ielā 11.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
SATVERSMES PREAMBULA
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties