29. Jūnijs 2016 11:57
Jaunumi
Apgabaltiesas izveidojušas civillietu tiesu prakses apkopojumu
2

Visām Latvijas apgabaltiesām sadarbojoties, ir izveidots pirmais apgabaltiesu tiesu prakses apkopojums, kas tagad pieejams ikvienam interesentam vienotā Latvijas tiesu portāla tiesas.lv sadaļā Tiesu nolēmumi / Apgabaltiesu prakse un nolēmumi. Juristiem un sabiedrībai tas dos iespēju ērtāk pārskatīt apelācijas instances tiesu praksi.

Apkopojums atspoguļo problēmjautājumus par lietu, kuras saistītas ar pieteikumiem par izsoles aktu apstiprināšanu, izskatīšanu un noformēšanu. Šie jautājumi apspriesti Latvijas apgabaltiesu un Zemesgrāmatu nodaļu tiesnešu sanāksmēs.

Šis apkopojums ir tapis, sadarbojoties visām apgabaltiesām un saskaņojot viedokļus par tiesību normu interpretāciju. Tam pielikumā ir pievienoti tie apgabaltiesu un Augstākās tiesas apelācijas instances un galīgie, nepārsūdzamie nolēmumi civillietās, kas pieminēti šajā apkopojumā.

Apgabaltiesu judikatūras veidošanas principus un kārtību apgabaltiesu tiesneši šogad apsprieda vairākās videokonferencēs, kur līdz ar citiem jautājumiem tiesu reformas ietvaros diskutēja par vienotas tiesu prakses aktualitātēm. Par apgabaltiesu praksi administratīvo pārkāpumu lietās tiek veidots atsevišķs apkopojums, kas pašlaik tiek saskaņots un būs publiski pieejams jau tuvākajā laikā.

 
 
2 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
ai_bi
1. Jūlijs 2016 / 09:52
0
ATBILDĒT
Nenopietns apkopojums: 1) ņemtas vērā tikai adm.pārk. 3 lietas; 2) izvēlēti tādi 3 panti, kas nebūt nav tie "populārākie"; 3) šis apkopojums, salīdzinot ar CPL lietās veikto, ir pat ļoti nekvalitatīvs.
Žēl, jo adm.pārkāpumu lietās Apgabaltiesa mūs valstī tagad ir pēdējā tiesu instance.
Rīgas apgabaltiesa > ai_bi
4. Jūlijs 2016 / 11:12
0
ATBILDĒT
Paldies par Jūsu viedokli. Jāuzsver, ka tas ir pirmais mēģinājums - tie ir judikatūras nolēmumi un izvēlēti tie, kuri satur atziņas un ir nozīmīgi piemērotājiem.
Turpinājums sekos un tiks publicēti nolēmumi, kuri saturēs atziņas.
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties