19. Aprīlis 2017 15:42
Jaunumi
Nacionālajā bibliotēkā populārzinātniski priekšlasījumi par Eiropas Savienību

20. aprīlī plkst. 17.00 Latvijas Nacionālās bibliotēkas Austrumāzijas pētniecības centra (AsiaRes) bibliotēkas lasītavā (M stāvā) notiks populārzinātniski Latvijas Universitātes (LU) lektoru priekšlasījumi par Eiropas Savienības (ES) tiesību vēsturi, dibināšanu un gaidāmajām izmaiņām (Brexit jeb Lielbritānijas izstāšanās no ES). Ieeja bez maksas.

Ar lekciju "Eiropas tiesību vēsture" uzstāsies Latvijas Republikas Satversmes tiesas tiesnese, LU Juridiskās fakultātes Tiesību teorijas un vēstures katedras profesore, dr.iur. Sanita Osipova, kura stāstīs par to, kas ir Eiropa. Vai Eiropa ir ģeogrāfiska, vai kulturāla telpa? Kur ir šīs telpas robežas? Veidojot juridiski vienotu telpu, Eiropas Savienībā būtisks ir jautājums par kopīgo tautu konstitucionālajā identitātē un juridiskās kultūras tradīcijās.

Savukārt stāstījumu "Eiropas Savienības dalībvalstis laika gaitā: no šūpuļa līdz kapam?" sniegs LU Juridiskās fakultātes Eiropas un starptautisko tiesību katedras docents, Dr.iur. Arnis Buka. Lekcija aplūkos Es dalībvalstu skaita izmaiņas laika gaitā. Pirmajā daļā lektors sniegs konspektīvu pārskatu par līdzšinējo attīstību no sešām dibinātājvalstīm ES pirmssākumos pēc Otrā pasaules kara līdz šā brīža divdesmit astoņām bloka dalībvalstīm. Otrajā daļā tiks aplūkots Lielbritānijas izstāšanās process, īpašu uzmanību pievēršot procesa juridiskajai pusei un ar izstāšanos saistītajām esošajām un iespējamajām tiesvedībām. Noslēgumā tiks piedāvāti secinājumi un ieskicēti iespējamie ES nākotnes scenāriji.

Tuvojoties Eiropas dienai, kā arī gaidāmajām ES dalībvalstu skaita izmaiņām, LNB Ekonomikas un tiesību zinātņu lasītavā (2. stāvā) no 20. aprīļa līdz 25. maijam apskatāma krājuma izlase "Eiropas Savienības tiesības un Eiropas Savienības tiesību aktuālās problēmas". Izlasē aptvertās tēmas: ES tiesību vēsture, dibināšana, attīstība, Lielbritānijas izstāšanās process un ar to saistītie tiesiskie aspekti.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties