11. Maijs 2020 16:41
Jaunumi
Aprīlī “Latvijas Vēstneša” platformu izmantojuši 445 748 pašmāju lietotāji

29,45% Latvijas internetlietotāju aprīlī ir izmantojuši vienu vai vairākas oficiālā izdevēja “Latvijas Vēstnesis” platformas vietnes, liecina starptautiskās interneta izpētes aģentūras “Gemius” dati. Tas ir līdz šim lielākais platformas reālo lietotāju skaits mēnesī. Divas vietnes – likumi.lv un juristavards.lv – sasniegušas savas auditorijas rekordus.

Viens no galvenajiem iemesliem auditorijas nozīmīgajam pieaugumam – sabiedrības interese par jaunajiem tiesību aktiem, to skaidrojumiem un citu kvalitatīvu satura informāciju ārkārtējās situācijas laikā.

Kopumā valsts, pilsoniskās un tiesiskās informācijas platformu, ko uztur oficiālais izdevējs “Latvijas Vēstnesis”, apmeklējuši 445 748 reālie lietotāji (real users) Latvijā, liecina ikmēneša pētījuma “GemiusAudience” dati par trīs no četrām vietnēm, kas pieteiktas pētījumā. Tas ir par dažiem simtiem vairāk nekā martā.

Katrai “Latvijas Vēstneša” platformas vietnei atsevišķi aprīlī ir šāda auditorija:

  • 284 290  jeb 18,78% no visas internetlietotāju auditorijas Latvijā. Tas ir likumi.lv sasniegtās auditorijas rekords.
  • LVportals.lv – 289 416 jeb 19,12%.
  • juristavards.lv – 20 218 jeb 1,34%. Tas ir juristavards.lv sasniegtās auditorijas rekords. Atgādinām, ka interesentiem portālā, kura lielāko daļu tradicionāli veido tikai žurnāla abonentiem pieejamais maksas saturs, krīzes apstākļos ir izveidota brīvpieejas sadaļa “Cīņa ar pandēmiju: tiesiskie aspekti”.

Viens no skatītākajiem dokumentiem arī aprīlī ir Ministru kabineta rīkojuma “Par ārkārtējās situācijas izsludināšanu” aktuālā redakcija, kas vietnē likumi.lv aprīlī atvērta 57 000 reižu, tā tulkojums angļu valodā – vairāk nekā 1500. Iedzīvotāji aktīvi izmanto likumi.lv ārkārtējās situācijas tiesību aktu tematisko atvērumu Covid-19, kas atvērts vairāk nekā 32 000 reižu.

Ārkārtējās situācijas laikā vestnesis.lv satura atjauninājuma situācija vērtējama kā ļoti dinamiska, un aprīlis ir iegājis oficiālā izdevuma “Latvijas Vēstnesis” datu vēsturē ar virkni rekordiem. Piemēram, 30 mēneša dienās izdots 51 laidiens (pērn aprīlī – 22), publiskojot  415 tiesību aktus (pērn – 277) un 5548 oficiālos paziņojumus (pērn – 8088). Darbdienās “Latvijas Vēstnesī” vidēji ienāk 7800 līdz 8400 lietotāju.

Piemēram, 9. aprīlī un 30. aprīlī iznāca pieci (!) laidieni, lai nodrošinātu aktuālo lēmumu oficiālo publikāciju.

“Latvijas Vēstneša” platformu veido četras vietnes – vestnesis.lv, likumi.lv, lvportals.lv, juristavards.lv – un žurnāls “Jurista Vārds”, un tā ir saistītu pakalpojumu kopums, kas sinerģijā nodrošina privātpersonu tiesības būt informētām par to tiesībām un pienākumiem, kā arī veicina profesionāļu un plašas sabiedrības iesaisti diskusijās par Latvijas tiesiskās sistēmas attīstību.

Pētījumā “GemiusAudience” piedalās trīs vietnes. Proti, vestnesis.lv, kurā iedzīvotājiem pieejams oficiālais izdevums “Latvijas Vēstnesis”, pētījumā nav pieteikts informācijas drošības apsvērumu dēļ, tādēļ tie nav arī kopējā platformas reālo lietotāju skaitā.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties