8. Jūnijs 2020 21:08
Jaunumi
Iecelšanai ģenerālprokurora amatā Tieslietu padome virza Juri Stukānu
2
Boriss Koļesņikovs

Pēc astoņu kandidātu uzklausīšanas un iztaujāšanas Tieslietu padome pirmdien, 8. jūnijā, pieņēma lēmumu iecelšanai ģenerālprokurora amatā virzīt Rīgas apgabaltiesas tiesnesi Juri Stukānu.

“No manis sagaidīsiet tikai likumības nodrošināšanu Latvijā, cita mērķa un uzdevuma man nav,” pēc rezultātu paziņošanas sacīja Juris Stukāns.

Lai kandidāts tiktu virzīts apstiprināšanai Saeimā, bija jāsaņem Tieslietu padomes locekļu balsu vairākumu, tas ir, vismaz 8 balsis. Balsošana notika četrās kārtās, pakāpeniski izslēdzot kandidātus, kas saņēmuši mazāko balsu skaitu.

Juris Stukāns, kurš ir arī Tieslietu padomes loceklis, kandidātu izjautāšanā un balsošanā nepiedalījās. Savukārt Saeimas Juridiskās komisijas priekšsēdētājs Juris Jurašs savā vietā piedalīties Tieslietu padomes sēdē bija deleģējis Juridiskās komisijas deputātu Jāni Butānu.

Tieslietu padomes priekšsēdētājs Ivars Bičkovičs sēdes noslēgumā sacīja paldies visiem astoņiem ģenerālprokurora amata kandidātiem – par uzdrīkstēšanos un labām idejām prokuratūras darba uzlabošanai.

Lēmumu par ģenerālprokurora iecelšanu amatā pieņems Saeima.

 
 
2 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Jurists
9. Jūnijs 2020 / 08:57
9
ATBILDĒT
Apsveicu no sirds! Izcils vadītājs un savas jomas speciālists! Vienmēr korekts, cilvēcīgs un zinošs jurists un pasniedzējs. Veiksmi un panākumus jaunajā amatā!
Tiesnesis
8. Jūnijs 2020 / 23:35
2
ATBILDĒT
Izsaku līdzjūtību prokuroriem.
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties