28. Augusts 2020 11:44
Jaunumi
Rīgas šķīrējtiesa ir paplašinājusi šķīrējtiesnešu sastāvu līdz 60 speciālistiem

Šobrīd Rīgas šķīrējtiesas pastāvīgajā tiesnešu sarakstā jau ir 60 cienījami Latvijā un ārvalstīs juristi un advokāti ar lielu zināšanu un pieredzes krājumu jurisprudences jomā. Tas nozīmē, ka vēl vairāk pieredzējušu profesionāļu atbalsta šķīrējtiesvedību un uzņēmējiem ir lielākas iespējas ātri un efektīvi risināt biznesa strīdus, nepārtraucot savu saimniecisko darbību domstarpību dēļ, kas radušās ar partneriem.

Būdama vislielākā  tiesnešu skaita ziņā, Rīgas šķīrējtiesa savu izaugsmi šajā virzienā pamato ar vairākiem iemesliem.

Daudzi Rīgas šķīrējtiesas šķīrējtiesneši atrodas Latvijas reģionos, lai šķīrējtiesas procesa iespējas būtu pieejamākas uzņēmējiem reģionos. Jāatgādina, ka, saistībā ar jauno Šķīrējtiesu likumu vairāk nekā 70 % šķīrējtiesu ir pārtraukušas savu darbību, lielākā daļa no tām atradās reģionos.

Ārvalstu advokātu un juristu atrašanās šķīrējtiesnešu sastāvā ļauj uzņēmējiem atrisināt strīdus ar partneriem no citām valstīm, citās valodās (bez tulku palīdzības), piemērojot arī citu valstu likumdošanu, ja tas ir atrunāts līgumā.

Spēcīgo Rīgas šķīrējtiesas šķīrējtiesnešu sarakstu augsti novērtē daudzi uzņēmēji un profesionāli juristi. Šķīrējtiesneši ir zvērināti advokāti, advokātu kolēģijas locekļi, juristi ar lielu pieredzi strīdu izskatīšanā, sabiedriski aktīvi cilvēki, plašsaziņas līdzekļu personas, pasniedzēji, darba grupu locekļi jaunu likumu izstrādē un Latvijas Republikas spēkā esošo likumu grozījumu izstrādē. Tie ir cilvēki, kuriem ir nevainojama reputācija un viņiem tā rūp, un tas sniedz mieru un pārliecību, ka pieņemtais lēmums būs godīgs un objektīvs.

Šķīrējtiesas reglaments dod iespēju procesa pusēm pašām izvēlēties šķīrējtiesnesi. Liela izvēle ir priekšrocība uzņēmējiem.

Strīdi ir ļoti dažādi, no pilnīgi atšķirīgām komerctiesību jomām. Tāpēc strīda pusēm ir iespēja izvēlēties šķīrējtiesnesi, kurš ir speciālists noteiktā tiesību jomā.

Šķīrējtiesa ir sava veida uzņēmējdarbības rīks, kas, ļaujot neiesprūst strīdos, ātri un efektīvi tos atrisina, tas sniedz iespēju uzņēmējdarbībai Latvijā pacelties jaunā līmenī, līdz ar to arī pacelties dzīves līmenim kopumā.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties