1. Oktobris 2020 08:09
Jaunumi
Rīgas pilī tiesneša zvērestu Valsts prezidentam dod tiesneses Līga Supe, Nataļja Saratova un Zane Aldiņa
2
Ilmārs Znotiņš, VPK

30. septembrī Rīgas pilī notika tiesnešu zvērestu svinīgā ceremonija, kurā Valsts prezidentam Egilam Levitam tiesneša zvērestu deva Vidzemes rajona tiesas Valmierā tiesnese Līga Supe, Daugavpils tiesas tiesnese Nataļja Saratova un Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesas tiesnese Zane Aldiņa.

Uzrunājot jaunās tiesneses, Valsts prezidents Egils Levits sacīja: “Ļoti cienītās jaunās tiesneses! Jūs visas esat ar lielu pieredzi tiesu darbā, un tā ir vērtīga priekšrocība, salīdzinot ar jaunajiem tiesnešiem, kuri tikai uzsāk savas gaitas tiesu sistēmā. Nozīmīgi, ka divas no jums ir ieguvušas juridisko izglītību reģionālajās augstskolās, kas apliecina, ka Latvijā piedāvātā juristu izglītība ir kvalitatīva arī ārpus galvaspilsētas universitātēm. Atzinīgi vērtējams arī, ka viena no jums ir ieguvusi politologa izglītību, jo politoloģija un tiesību zinātne viena otru labi papildina. Tāpat gribu uzsvērt, ka zvērests, ko devāt, aptver visas tiesību normas un principus, kas tiesnesim jāievēro savā darbā, savos spriedumos. Apsveicu jūs ar sasniegto jauno virsotni līdzšinējā darbā un novēlu jums dot pienesumu tiesu varas kvalitatīva darba nodrošināšanā, lai šis pakalpojums, ja to tā var saukt, tiktu vislabākajā veidā piedāvāts mūsu sabiedrībai.”

 
 
2 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
🤷🏻‍♀️
1. Oktobris 2020 / 09:43
0
ATBILDĒT
Vai tiešām šajā ziņā svarīgākais ir VP teiktais, nevis informācija par jaunu tiesnešu kompetenci, pieredzi, iepriekšējo darbu?
Max Headroom > 🤷🏻‍♀️
1. Oktobris 2020 / 11:53
0
ATBILDĒT
Šī ir preses relīžu, nevis ziņu sadaļa. Valsts prezidenta kanceleja, protams, liks uzsvaru uz prezidentālām lietām.

Arī man nav līdz galam saprotama Latvijas mediju mīlestība uz vienkāršu preses relīžu pārpublicēšanu, nevis saturīgu ziņu veidošanu uz šo relīžu pamata, bet laikam jau tā, citējot dažu labu personu, ir "mūsdienu mode".
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties