30. Oktobris 2020 10:32
Jaunumi / COVID-19
Tieslietu ministrija informē par laulību reģistrāciju dzimtsarakstu nodaļās un baznīcās no 2020. gada 30. oktobra

Tieslietu ministrija norāda, ka pamatojoties uz Ministru kabineta 2020. gada 9. jūnija noteikumiem Nr. 360 "Epidemioloģiskās drošības pasākumi Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai" jebkādos privātos pasākumos, tajā skaitā kāzu svinību pasākumos, ir atļauts vienlaikus pulcēties ne vairāk kā 10 personām.  

Laulības reģistrācija dzimtsarakstu nodaļā un baznīcā (gan iekštelpās, gan ārtelpās) ir iespējama klātesot ne vairāk kā 10 personām (ieskaitot dzimtsarakstu nodaļas amatpersonu un garīdznieku). 

Vienlaikus Tieslietu ministrija uzsver, ka joprojām spēkā ir prasība personām ievērot savstarpēju divu metru distanci, kā arī ievērot citus noteiktos sociālās (fiziskās) distancēšanās un epidemioloģiskās drošības pasākumus. Ja laulības reģistrācija tiek veikta iekštelpās, tad apmeklētājiem un darbiniekiem, kuri no apmeklētājiem nav atdalīti ar fizisku barjeru, jālieto medicīniskās sejas maskas, nemedicīniskās (higiēnas vai auduma) sejas maskas vai sejas vairogus. 

Tieslietu ministrija aicina personas būt atbildīgas un ievērot valstī noteiktos sociālās (fiziskās) distancēšanās un epidemioloģiskās drošības pasākumus, kā arī pirms laulības reģistrācijas lūgums sazināties ar dzimtsarakstu nodaļu vai baznīcu par tās iespējām nodrošināt visus nepieciešamos drošības pasākumus. 

Dzimtsarakstu nodaļu kontaktinformācija pieejama Tieslietu ministrijas mājaslapā

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
COVID-19
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties