19. Novembris 2020 09:50
Jaunumi
Kvalitatīvs tiesas darbs stiprina Latvijas valsti
1

“Demokrātiska valsts nevar pastāvēt bez kvalitatīvas tiesu varas. To nodrošināt ir mūsu kopīgs pienākums, neatkarīgi no tā, kādā amatā strādājam,” uzrunājot Augstākās tiesas kolektīvu Valsts svētku svinīgajā pasākumā 17. novembrī, sacīja tiesas priekšsēdētājs Aigars Strupišs.

Priekšsēdētājs uzsvēra, ka tiesu varai skaidri jādefinē, ka tā grib un spēj būt līdzvērtīga ar citiem valsts varas atzariem. Tiesu varai jābūt neatkarīgai, stiprai un objektīvai, tās pozīcijai – vienotai, skaidrai un stingrai. “Jāatmet pesimistiskā žēlošanās, ka mums apkārt ir ienaidnieki un mūs neviens nesaprot. Pašiem jābūt atvērtiem un jāpierāda, ka varam savu darbu izdarīt augstākajā kvalitātē. No tā iegūsim ne tikai mēs, bet iegūs valsts un sabiedrība,” norādīja Aigars Strupišs.

Priekšsēdētājs pateicās kolektīvam par darbu šīgada sarežģītajos apstākļos. Senāts spējis tiem pielāgoties. Strādājot daļēji attālināti un elastīgā laika grafikā, nav zaudēta kvalitāte un efektivitāte, lietas tiek skatītas optimālā tempā. Sekmējot profesionālu attīstību, izstrādāta jauna darbinieku novērtēšanas kārtība un jauna senatoru amata kandidātu atlases kārtība.

Sveicot valsts svētkos, priekšsēdētājs vēlēja jaunus izaicinājumus, kas nodrošina attīstību, un katram ar savu ikdienas darbu stiprināt Latvijas valsti.

Kolektīvu svētkos uzrunāja arī struktūrvienību vadītāji, uzsverot ikviena darba nozīmīgumu un vienotības nozīmi kolektīva darbā.  

Tradicionālais svētku pasākums šogad notika daļēji attālināti, atbilstoši šībrīža epidemioloģiskajiem ierobežojumiem. Senatori un darbinieki to skatīja tiešraidē.

Valsts svētkos piešķirti Augstākās tiesas Atzinības raksti – senatoriem Valerijam Maksimovam un Dacei Mitai, zinātniski analītiskajiem padomniekiem Norai Zvejniecei, Reinim Odiņam un Santai Savinai, starptautiskās sadarbības speciālistei Ivetai Jaudzemai un IT speciālistam Austrim Livdānam.

Piešķirtas arī Augstākās tiesas Izdienas nozīmes par 10, 15, 20 un 25 Augstākajā tiesā nostrādātajiem gadiem. Šogad tās saņem 11 tiesneši un 12 darbinieki.

 
 
1 KOMENTĀRS
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Skolnieciņš no svētmeža
19. Novembris 2020 / 15:50
0
ATBILDĒT
Aizvadītajā dižvakarā mēs nosvinējām Latvijas Republikas dibināšanas gadadienu. Mūsu mīļajai Latvijai palika 102.gadi. Kaut gan Valsts svētki ir beigušies, tomēr saglabāsim cieņu, mīlestību un prieku arī pēc Valsts svētkiem. Latvija ir burvīga valsts! Godāsim savu Tēvzemi ne tikai svētku reizēs, bet arī ikdienā. Nedzīvosim aizvainojumā. Piedosim mūsu valdošo – politiķu, ierēdņu un alkatīgo uzņēmēju – kļūdas un noziegumus pret savu tautu. Piedosim mūsu valdībai tās kļūdas un noziegumus pret savu tautu. Lūgsim Latvju Dievus, lai Latvju Dievi palīdz mūsu valdībai apjēgt, pieņemt un izlabot pieļautās kļūdas. Kamēr mēs esam dzīvi, viss ir iespējams. Pateiksimies visvarenajiem Latvju Dieviem par sniegto mums dzīvību! Mēs esam Dievu bērni, svešiem kungiem mums nav jākalpo! Mēs esam brīvi! Būsim atbildīgi saimnieki savā zemē. Lai Latvju Dievi mums palīdz stiprināt sevi un savu valsti! Lai Latvju Dievi svēta mūsu sapņus un darbus! Lai Latvju Dievi pasargā mūs no ļauna! Lai Latvju Dievi stāv mums klāt!!!
Ar Dabas Mātes viedumu, Skolnieciņš no svētmeža [Latvju Dievu dēls]
©Skolnieciņš 1999-bezgalība ;-)
#Latvija #Tēvzeme #gribasspēks #degsme #brīvība #pagāni #DievuBērni
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties