15. Decembris 2020 08:21
Jaunumi
Aleksandrs Potaičuks aizstāv promocijas darbu tiesību zinātņu doktora grāda iegūšanai
2

Latvijas Universitātes Tiesību zinātnes promocijas padomes atklātā sēdē 14. decembrī Aleksandrs Potaičuks aizstāvēja promocijas darbu "Pārrobežu administratīvais akts Latvijā un Eiropas Savienībā" valsts tiesību apakšnozarē zinātnes doktora grāda (Ph.D.) tiesību zinātnē iegūšanai.

Darbs izstrādāts LU profesores, Dr.iur. Jautrītes Briedes zinātniskā vadībā.

Promocijas darba tēmas aktualitāti noteikuši globalizācijas un eiropeizācijas procesi, kas administratīvo tiesību nozari no konkrētas valsts tiesību sistēmas atvēruši plašākam kontaktam ar citu valstu tiesību sistēmām, kas jo īpaši iezīmējas Eiropas Savienības tiesībās.

Promocijas darbā pētīts, kā Latvijā un Eiropas Savienībā panākt, lai noteikta veida vienas valsts iestāžu atļaujas un licences būtu derīgas (atzītas) arī citās dalībvalstīs, tādējādi, no vienas puses, ievērojami atvieglojot personu pārrobežu kustību, uzņēmējdarbību un pakalpojumu sniegšanu un, no otras puses, saglabājot tāda veida personu un uzņēmumu uzraudzību, kas nerada nepamatotus šķēršļus pārrobežu darbībai.

Pareiza pārrobežu administratīvo aktu atzīšana ir vitāli svarīga sakārtotai komercdarbības videi un pārrobežu uzņēmējdarbībai.

Aleksandra Potaičuka izstrādātais promocijas darbs ir līdz šim detalizētākais pētījums promocijas darba līmenī par citu valstu pārvaldes iestāžu lēmumu atzīšanu Latvijā.

Darbu recenzējuši Latvijas Universitātes docents, Dr.iur. Jānis Pleps, Biznesa augstskolas „Turība" profesors Dr.iur. Jānis Načiščionis un Viļņas Universitātes (Lietuva) profesore Dr.iur. Jurgita Paužaite-Kulvinskiene.

Plašāk par pētījuma nozīmi, galveno būtību un novitāti skatīt šeit

 
 
2 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Raitis
15. Decembris 2020 / 09:57
0
ATBILDĒT
Maza gramatiska kļūme ziņā: "... eiropeZIĀcijas procesi, kas ...".
Redakcija > Raitis
15. Decembris 2020 / 11:25
0
ATBILDĒT
Paldies par vērību!
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties