5. Janvāris 2021 13:28
Jaunumi
Prokuratūras struktūrvienību reorganizācija
1

Prokuratūra informē, ka nolūkā nodrošināt racionālu valsts budžeta līdzekļu izmantošanu, kā arī radīt vienmērīgāku prokuroru darba slodzes sadalījumu, ir veikta prokuroru darba prioritāšu izvērtēšana. Konstatēta nepieciešamība optimizēt atsevišķu rajona līmeņa prokuratūras struktūrvienību darbu, vienlaikus nosakot prokuroru specializāciju arī par noziedzīgiem nodarījumiem, kas izdarīti valsts institūciju dienestā, tostarp, kas saistīti ar korupciju.

No 2021. gada 1. janvāra darbu uzsāk:

Rīgas Austrumu prokuratūra, kas ir likvidētās Rīgas pilsētas Centra rajona prokuratūras un Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas prokuratūras tiesību un saistību pārņēmēja;

Rīgas Ziemeļu prokuratūra, kas ir likvidētās Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas prokuratūras un Rīgas pilsētas Ziemeļu rajona prokuratūras tiesību un saistību pārņēmēja;

Pierīgas prokuratūra, kas ir likvidētās Rīgas rajona prokuratūras un Jūrmalas pilsētas prokuratūras tiesību un saistību pārņēmēja.

Ar 2021. gada 1. janvāri nodibināta rajona statusa specializētā nozares prokuratūra Daudznozaru specializētā prokuratūra, kas ir likvidētās Rīgas Autotransporta prokuratūras, Narkotiku nelikumīgas aprites noziegumu izmeklēšanas prokuratūras un Specializētās vairāku nozaru prokuratūras tiesību un saistību pārņēmēja, kā arī nodibināta jauna rajona statusa specializētā nozares prokuratūra - Noziedzīgu nodarījumu valsts institūciju dienestā izmeklēšanas prokuratūra.

Turpmāk visas šīs prokuratūras struktūrvienības atradīsies Aspazijas bulvārī 7, Rīgā.

Tāpat ar 2021. gada 1. janvāri ir mainīti prokuratūru struktūrvienību nosaukumi - Finanšu un ekonomisko noziegumu izmeklēšanas prokuratūras nosaukums ir Nodokļu un muitas lietu prokuratūra un Rīgas pilsētas Pārdaugavas prokuratūras nosaukums ir Rīgas Pārdaugavas prokuratūra.

 
 
1 KOMENTĀRS
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Valsts ieņēmumu dienests
6. Janvāris 2021 / 17:48
0
ATBILDĒT
Nosaukt jau var, kā grib, no tā darba kvalitāte neuzlabosies.
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties