27. Janvāris 2021 12:28
Jaunumi
Rīgas Juridiskā augstskola saņem prestižo Eiropas Savienības Žana Monē profesūras grantu

Rīgas Juridiskā augstskola (RJA) 2020.gada ES grantu konkursa ietvaros saņēmusi pozitīvu ES atbildīgās institūcijas EACEA lēmumu par Žana Monē granta piešķiršanu. Projekts “Izcilība ES studijās Rīgas Juridiskajā augstskolā” (Excellence in EU Studies at Riga Graduate School of Law) ar logo EU@RGSL stiprinās akadēmisko izglītību un aktivitātes ES studiju jomā.

EU@RGSL projekta ietvaros tiks pievērsta īpaša uzmanība ES studiju programmām – Padziļinātā apmācību programma un Intensīvā apmācību programma (Advanced Programme and Intensive Programme), kas Latvijas ES integrācijas pieredzi un zināšanas nodod ES kamiņpolitikas reģiona, Centrālāzijas valstīm, Balkānu reģiona un citu reģionu jaunajiem profesionāļiem. EU@RGSL ietvaros tiks izstrādātas attālinātās apmācības (online-modules) lekcijas par ES integrācijas un ES institūciju un lēmuma pieņemšanas tēmām. Projekts RJA turpināsies līdz 2023. gadam.

Žana Monē profesūras (Jean Monnet Chair) projektu īstenos un koordinēs RJA profesore Dr. Ilze Rūse, kura kopš 2009. gada pasniedz RJA maģistrantūras programmā ES politiku un lēmumu pieņemšanu. I. Rūse ir Latvijas Ārlietu ministrijas diplomāte un savas profesionālās karjeras gaitā praktiski strādājusi ar ES jautājumiem. Viņai ir Zalcburgas Universitātē iegūts doktora grāds politikas zinātnēs, kā arī Stokholmas Universitātes maģistra grāds starptautiskajās attiecībās.

Ž. Monē profesūra ir pieejama universitāšu profesoriem, kas specializējas Eiropas Savienības studijās, un tiek piešķirta konkursa kārtībā.

Profesūra ir nosaukta par godu Žanam Monē (1888–1979), franču politiķim un diplomātam, dedzīgam Eiropas integrācijas aizstāvim. 1950. gadā viņš ierosināja Francijas ārlietu ministram Robertam Šūmanim (Robert Shuman) apvienot Vācijas un Francijas ogļu un tērauda ražošanu, kā rezultātā tika nodibināta Eiropas Ogļu un tērauda kopiena, mūsdienu ES priekštece. Ž. Monē bija tās pirmais prezidents.

Vairāk informācijas par projektu RJA mājaslapā.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties