10. Februāris 2021 13:11
Jaunumi
Oktobrī notiks LU Juridiskās fakultātes rīkota konference “Jaunā tiesiskā realitāte: Izaicinājumi un risinājumi”

Turpinot tradīciju Latvijas Universitātes (LU) Juridiskā fakultāte (JF) rīko jau 8. starptau-tisko zinātnisko konferenci, kas notiks 21. - 22. oktobrī, attālināti. Aktualitātes tiesību zinātnē tieši šajā lielajā pārmaiņu laikā tiks apskatītas, analizētas un debatētas konferencē “Jaunā tiesiskā realitāte: Izaicinājumi un risinājumi” (New Legal Reality: Challenges and Perspectives).
 

2020. gads ir nesis lielas pārmaiņas pasaulē, ietekmējot personu pamattiesības, ekonomiku, uzņēmējdarbību, sabiedrisko drošību un citas nozīmīgas valsts, sabiedrības un indivīda dzīves sfēras. Visas šīs norises nav atraujamas no tiesībām. Precīzāk – tiesiskas valsts ideāls paredz arī ārkārtas situācijā un pēc tās sabiedrības dzīvi veidot, ievērojot tiesības. 

Konferencei šogad sagatavots ievērojami liels sekciju skaits, plānotas divpadsmit sekciju sēdes ar tēmām kā privāttiesību aktuālie jautājumi, augstākās izglītības izaicinājumi mūsdienās, patērētāja pirkums mainīgajā pasaulē, aktuālie jautājumi krimināltiesībās, starptautiskās publiskās tiesības un cilvēktiesības u.c. Kā norāda LU Juridiskās fakultātes dekāne asoc. prof. Anita Rodiņa: “Katrs zināt-nieks un akadēmiskā personāla pārstāvis, arī mūsu kolēģi ārvalstu universitātēs un zinātniskās in-stitūcijās, ir laipni aicināti piedalīties šajā Latvijas lielākajā juristu forumā 2021. gadā. Lai arī attālināti, bet starptautiskas zinātniskas konferences ir universitāšu darba neatņemama sastāvdaļa, ko var pietiekami labā līmenī īstenot arī šādos, visiem tik izaicinošos, apstākļos. Domājams, ka apskatāmo jautājumu loks tik daudzās sekcijās varētu radīt interesi ikvienam juristam iesaistīties konferences norisēs.”

Reģistrēties dalībai konferencē iespējams līdz 29. martam, aizpildot pieteikuma anketu un augšupielādējot tēzes konferences tīmekļa vietnē. Klausītāju reģistrācija tiks uzsākta septembrī. 

Ņemot vērā situāciju pasaulē un tās neparedzamo attīstību, konferences organizatori lēmuši tās norisi plānot attālināti, izmantojot ZOOM platformu.  

Vairāk informācija konferences tīmekļa vietnē: lawconference.lu.lv

Latvijas Universitātes Juridiskās fakultātes rīkotās starptautiskās zinātniskās konferences notiek reizi divos, trīs gados un ierasts, ka tās Rīgā pulcē ievērojamus tiesību zinātniekus no visas pasaules. 
 

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties