31. Marts 2021 09:06
Jaunumi
RJA komanda piedalīsies nākamajās kārtās Philip C. Jessup Starptautisko tiesību Tiesu izspēlē

Pēc 6 mēnešu darba pie lietas izpētes, memorandu iesniegšanas janvārī un tiešsaistes debatēm martā, Rīgas Juridiskās augstskolas (RJA) komanda kā vienīgā no Baltijas valstu augstskolu komandām ir tikusi tālāk uz nākamo kārtu Philip C. Jessup Starptautisko tiesību Tiesu izspēlē.

Philip C. Jessup Starptautisko tiesību Tiesu izspēle ir vecākā un lielākā starptautiskā tiesu izspēle pasaulē, tās fokusā ir starptautiskās tiesības un tajā piedalās komandas no 700 augstskolām 100 valstīs. 
Šogad pirmajā kārtā piedalījās 574 komandas, no kurām uz nākamo kārtu tika 168.  Komandu saraksts nākamajai kārtai pieejams ŠEIT

Šī gada kāzuss ir ļoti interesants un tajā skarts plašs jautājumu loks, tādi kā globālā pandēmija, diplomātiskā patvēruma meklēšana, pašnovērtēšanas klauzulas un terorisms, izmantojot pasažieru lidaparātus. Dalība Jessup tiesu izspēlē ir ļoti bagātinoša, lai arī izaicinoša pieredze. Neviens kurss, grāmata vai lekcija nevar iemācīt tā, kā reāls darbs pie lietas tiesu izspēlē,” stāsta RJA komandas dalībniece, 3.kursa studente Seema Murtuza. 

Vēlam veiksmi nākamajās kārtās RJA komandas dalībniekiem – bakalaura programmu studentiem Seemai Murtuzai, Svitlanai Jelanskai, Annai Elīzai Lazdiņai, Markusam Kozlinskim un Kristoferam Kalniņam-Liberim, kā arī komandas trenerei – RJA pasniedzējai Ievai Miļūnai. 

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties