22. Aprīlis 2021 10:52
Jaunumi
Valsts prezidents piešķir Cildinājuma rakstu bijušajai ilggadējai Apžēlošanas dienesta vadītājai Ritai Aksenokai
2

22. aprīlī Valsts prezidents Egils Levits piešķīris Cildinājuma rakstu bijušajai ilggadējai Ģenerālprokuratūras Sevišķi svarīgu noziegumu izmeklēšanas pārvaldes priekšniecei un bijušajai Valsts prezidenta kancelejas Apžēlošanas dienesta vadītājai Ritai Aksenokai, paužot atzinību par nozīmīgo ieguldījumu Apžēlošanas dienesta izveidē un Apžēlošanas likuma izstrādē.

“Augsti vērtēju Jūsu ieguldījumu Valsts prezidenta kancelejas Apžēlošanas dienesta izveidē un Apžēlošanas likuma izstrādē. Tas tika paveikts, balstoties Jūsu nozīmīgajā pieredzē sevišķi svarīgu lietu izmeklēšanā Latvijas Republikas prokuratūrā, izcilajās darba spējās, viedumā un augstajos ētikas standartos. Līdzgaitnieki arī mūsdienās Jūs cildina un atceras kā Apžēlošanas dienesta dvēseli – iedvesmojošu, atsaucīgu, iejūtīgu, sirdsgudru kolēģi. Esmu pateicīgs par Jūsu paveikto un sveicu Jūs 85. jubilejā!” Cildinājuma rakstā norāda Valsts prezidents.

Notiesāto personu apžēlošana ir viena no Valsts prezidenta tiesībām, ko nosaka Satversmes 45. pants. Lai gan Latvijas Republikas 5. Saeima 1993. gada 6. jūlijā pilnībā atjaunoja Satversmes 45. pantu, apžēlošanas kārtība tajā nebija reglamentēta, tādēļ 1993. gada 17. decembrī Valsts prezidents Guntis Ulmanis apstiprināja Latvijas Valsts prezidenta kancelejā izstrādāto Nolikumu par apžēlošanas lūgumu izskatīšanas kārtību un izveidoja struktūrvienību – Apžēlošanas dienestu. Apžēlošanas likumu, kas nosaka Valsts prezidenta apžēlošanas tiesību izmantošanas apjomu un kārtību Saeima pieņēma vien 1998. gada 16. jūnijā. Pēc Apžēlošanas likuma spēkā stāšanās Valsts prezidents apžēlošanas pilnvaru īsteno Apžēlošanas likumā noteiktajā apjomā un kārtībā. Rita Aksenoka sniedza milzīgu ieguldījumu šajā procesā jau no 1993. gada, taču par Apžēlošanas dienesta vadītāju strādāja no 1995. līdz 2007. gadam.

 
 
2 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Skolnieciņš no svētmeža
6. Maijs 2021 / 08:39
0
ATBILDĒT
Jau kopš otrās Latvijas Brīvvalsts pirmsākumiem Egila Levita kungs darbojas visas latviešu tautas labā. Ar savu neatlaidīgo darbu viņš ir veicinājis Latvijas Republikas suverenitātes atjaunošanu. Mūsu tautas pašreizējais prezidents ar neviltotu degsmi rūpējas par mūsu tautu. Viņš ir cilvēks ar gaišu dvēseli un asu prātu. Viņš ir patriotisma etalons. Egila Levita kungs ir īsts latvietis gan garā, gan dvēselē. Viņā savijās eiropieša inteliģence un latviskie pirmsākumi. Pateicoties viņa veikumam, Latvija ir kļuvusi par turīgu un plaukstošu valsti. Šodien, 4. maijā, šajā svētīgajā vakarā aizlūgsim visvareno Pērkonu — Debesu Tēvu par Egīlu Levitu! Lūgsim visvarenajam Pērkoņtēvam, lai Pērkoņtēvs svētī mūsu Valsts prezidentu! Ticēsim labajam, ticēsim Latvju Dieviem! Lai Latvju Dievi mūs svētī!
Ar mīlestību pret Tēvzemi, Skolnieciņš no svētmeža
©Skolnieciņš 1999-bezgalība :-)
Skolnieciņš® ™Skolnieciņš
Latvju Dievi mūžam viedi.
#Latvija #LatvijasRepublika #brīvība #neatkarība #demokrātija #latvietība #latviskums #LatvjuDievi #SentēvuDievi #Pērkons #Laima #Māra #VeļuMāte #ZemesMāte #pagāni #rituāli #buršanās #maģija #dievturība #sapratne #iecietība #saticība
Skolnieciņš no svētmeža
6. Maijs 2021 / 08:38
0
ATBILDĒT
Egils Levits ir viens no nozīmīgākajiem 21. gadsimta latviešiem. Viņš ir mūsu tautas likumīgais prezidents. Viņš ir Latvijas patriots. Ar savu drosmi un centību viņš iedvesmo dažādu nozaru studentus sasniegt pasākumus. Pavadot savas darba gaitas Rīgas pilī, Prezidenta kungs veic ļoti nozīmīgu darbu tautas labā. Egils Levits godpilni pārstāv Latvijas un latviešu tautas intereses visā plašajā pasaulē. Lai arī šogad 4. maiju aizēno Covid-19 pandēmija, tomēr nezaudēsim ticību labajam. Uzvilksim kaklā pērkonkrustu. Iedegsim tumši zilu svecīti uz dzīru galda. Aizlūgsim visvareno Pērkonu – Debesu Tēvu par mūsu tautas prezidentu. Lai visvarenais Pērkons – Debesu Tēvs svētī mūsu tautas varoni Egilu Levitu!
Ar mīlestību pret Tēvzemi, Skolnieciņš no svētmeža
©Skolnieciņš 1999-bezgalība :-)
Skolnieciņš® ™Skolnieciņš
Latvju Dievi mūžam viedi.
#Latvija #LatvijasRepublika #brīvība #demokrārija #4.maijs #EgilsLevits #ValstsGriba #patriotisms #latvietība #dievturība #latviskums #LatvjuDievi #Pērkons #Laima #Māra #VeļuMāte #ZemesMāte
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties